Lógos attikós

Lógos attikós - Tor Hauken | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Hauken
DIMENSJON
9,65 MB
FILNAVN
Lógos attikós.pdf
ISBN
8529193771454

BESKRIVELSE

Lógos attikós er et læreverk i klassisk gresk. Foruten denne læreboken omfatter læreverket en grammatikk og en tekst- og kulturbok. Læreboka består av 22 leksjoner som omfatter mer enn 50 sider sammenhengende tekst. Historien er lagt til midten av 400-tallet f.Kr., det vil si til perioden mellom perserkrigene og peloponneserkrigen. Sentralt står familien Dikaiopolis, som bor på en gård utenfor Athen. Fortellingen om denne lille familien skildrer samtidens miljø og kultur. Den har framfor alt en dramatisk kjerne knyttet til et skjebnesvangert tilfelle av blind vold som rammer sønnen i familien. For at han skal bli frisk, må far og sønn begi seg til Asklepios-helligdommen i Epidauros. For dem er dette en lang reise som heller ikke er ufarlig. Hjemkomsten skjer akkurat ved utbruddet av peloponneserkrigen. Inn i denne kontinuerlige beretningen kommer også myter og fortellinger fra gresk litteratur og historie. Til tekstene hører glossarer, fyldige grammatiske forklaringer og øvelser. Tor Hauken er dr.philos. og førsteamanuensis i klassisk filologi ved Universitetet i Bergen. Han har selv lært gresk på Bergen Katedralskole og har undervist i faget siden 1973.

Foruten denne læreboken omfatter læreverket en grammatikk og en tekst- og kulturbok. Læreboka består av 22 leksjoner som omfatter mer enn 50 sider sammenhengende tekst. Lógos grammatikós er ein grammatikk i klassisk gresk for C-språk i den vidaregåande skolen.

Legg i ønskeliste. Krimklubben - de beste krimbøkene! Krimbøkene du vil lese.

RELATERTE BØKER