Historie i bruk

Historie i bruk - Ola Svein Stugu | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola Svein Stugu
DIMENSJON
9,38 MB
FILNAVN
Historie i bruk.pdf
ISBN
7533407021672

BESKRIVELSE

Bruk av historie er eit tverrfagleg forskingsfelt der omgrep som minne, myte og identitet str sentralt. Boka gir oversikt over teoretiske tilnrmingar til denne tematikken, og forsker avklare dei viktigaste omgrepa og forstingsmodellane. Boka inngr i serien Utsyn&innsikt.gje meining til det som skjer over tid, er eit menneskeleg grunnbehov. I denne boka drftar forfattaren ulike meiningsskapande funksjonar historie kan ha. Han viser at frestellingar og forteljingar om fortida ikkje er nytrale og ufarlege, men at dei kan brukast bde p godt og p vondt. P den eine sida som reiskap til auka sjlvmedvit, p den andre sida til sjvinisme og undertrykkande ideologi. Studiet av historiebruk er eit tverrfagleg forskingsfelt der omgrep som minne, myte og identitet str sentralt. Boka gir oversyn over teoretiske tilnrmingar til denne tematikken, og forsker avklare dei viktigaste omgrepa og forstingsmodellane.

Typer av historiebruk. Begreppet historiebruk utvecklades av den svenske historieprofessorn Klas-Göran Karlsson i artikeln Historiedidaktik: begrepp, teori och analys från 2004.

Når du bruker sosiale historier som verktøy for å øke sosial forståelse, vil du etter hvert få mange historier. Ved å samle historiene i digitale bøker eller mapper, får du oversikt, og det vil være lettere å ta dem i bruk. Bruk av historie er eit tverrfagleg forskingsfelt der omgrep som minne, myte og identitet str sentralt.

RELATERTE BØKER