Elektriske maskiner

Elektriske maskiner - Lasse Sivertsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lasse Sivertsen
DIMENSJON
8,88 MB
FILNAVN
Elektriske maskiner.pdf
ISBN
9841913115561

BESKRIVELSE

Denne boken gir en gjennomgang av moderne industrielle vekselstrømsmaskiner og en innføring i elektriske motordrifter. Den er beregnet på studenter i elkraftteknikk og energiteknologi på bachelornivå ved universitet og høgskoler. Den kan også benyttes ved tekniske fagskoler. Boken vil også være aktuell for ingeniører og andre faginteresserte som trenger en oppdatering på nye elektriske maskiner og anvendelsesmetoder som har kommet de senere år. Boken gir, ved teorigjennomgang og regneeksempler/oppgaver, en praktisk tilnærming til et omfattende fagområde i stor utvikling. Tema som er omhandlet: - Transformatoren - Synkronmaskinen (tradisjonelle og permanentmagnetiserte maskiner) - Asynkronmaskinen (tradisjonelle maskiner, reluktansmaskiner og dobbeltmatede induksjonsmaskiner) - Tilstandsovervåkning og feildiagnostisering - Innføring i elektriske motordrifter Lasse Sivertsen er høgskolelektor ved Høgskolen på Vestlandet, Bergen. Han er utdannet sivilingeniør ved NTNU (1990) og har tidligere arbeidet i norsk energiforsyning. Han har siden 1998 vært ansatt ved Høgskolen i Bergen, senere Høgskolen på Vestlandet, med undervisning og forskning innenfor elektriske maskiner og høyspenningssystemer. ERRATA I en del figurer ble noen symboler dessverre borte under trykkingen. Klikk på DIGITAL RESSURS-knappen og last ned en PDF-fil med figurene gjengitt i korrekt form.

På Lovdata finner du hele " Lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr (el-tilsynsloven) ". Hånddrevet elektrisk gressklipper med oppsamler og kulelagrede hjul! Når det gjelder enkelhet, smidighet og klipping av mindre områder, er kompakte Stiga Collector 39 E en gigant. Takket være strømdriften er den dessuten mer stillegående og enkel å vedlikeholde. HiKOKI Power Tools Norway AS.

Forskriften oppstiller imidlertid ikke formelle krav til kvalifikasjoner og det vil være opp til maskinprodusenten å kartlegge dette på bakgrunn av maskinens art, størrelse og kompleksitet. Caterpillars elektriske hjullaster er ikke klar for det kommeriselle markedet, men maskinen viser at den amerikanske maskinprodusenten nå girer opp satsingen på elektriske maskiner. Publisert: 08.04.2019 13:43. Volvo: «Den neste generasjonen av elektriske maskiner lager vi selv» Da Volvo lanserte den elektrisk drevne XC40 i Los Angeles, var mye av oppmerksomheten rettet mot bilmerkets transformasjon.

RELATERTE BØKER