Sosiologi og sosialantropologi

Sosiologi og sosialantropologi - Geir Berge, Leonhard Vårdal | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Berge, Leonhard Vårdal
DIMENSJON
5,85 MB
FILNAVN
Sosiologi og sosialantropologi.pdf
ISBN
7474455419219

BESKRIVELSE

Sammen med et spennende og interaktivt nettsted utgjør denne boka et læreverk i programfaget sosiologi og sosialantropologi i utdanningsprogram for studiespesialisering i den videregående skolen. Boka dekker alle de hoved- og kompetansemålene som er oppgitt i læreplanen. Sentralt i boka står samfunnsvitenskapelige tenkemåter. Den tar for seg det vi vet innen ulike kunnskapsområder, og den forklarer hvordan vi vet det vi vet. Forfatterne forsøker å bruke elevenes egen erfaringsverden når sosiologiske og sosialantropologiske problemstillinger skal introduseres og ny kunnskap bygges opp. Slik ønsker de at elevens informasjon om samfunnet blir til kunnskap om samfunnet. Geir Berge er lektor på Laksevåg videregående skole med fagene historie, spansk og samfunnsfag. Han har vært med på å utvikle digitale læremidler og skrevet bøker og artikler innenfor samfunnsfag, kultur og historie. I tillegg underviser han i samfunnsfagdidaktikk på SV-fakultetet ved Universitetet i Bergen. Leonhard Vårdal er avdelingsleder i allmennfag ved Stranda vidaregåande skule. Han har nær tretti års erfaring fra undervisning i fagene samfunnskunnskap, norsk og historie. Han har tidligere gitt ut lærebøker i samfunnskunnskap og samfunnslære og har vært med på å utvikle digitale læremidler.

6. Sosiale ... Som samfunnsvitenskap har sosialantropologi nabodisipliner som sosiologi, statsvitenskap, samfunnsøkonomi, psykologi og pedagogikk, men også samfunnsgeografi.

Sosiologer har mange gode begreper som fanger opp sosiale dynamikker vi ser utspille seg i samfunnet nå. Vi ønsker derfor å høre flere sosiologiske refleksjoner om det som skjer rundt oss for tiden.

RELATERTE BØKER