Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater)

Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater) - Paul Beatty | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Paul Beatty
DIMENSJON
4,90 MB
FILNAVN
Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater).pdf
ISBN
8674709743973

BESKRIVELSE

En bitende satire over en ung svart manns oppvekst og hans forsøk på å gjeninnføre slaveriet. Den utfordrer alle de sentrale grunnsetningene i den amerikanske konstitusjonen, folkerettsbevegelsen, far-sønn-forholdet og sist men ikke minst det aller helligste: likhet mellom rasene. Hovedpersonen, Me, er vokst opp i den troen at alt skal bli bra når faren får utgitt sitt pionerarbeid om rasespørsmål.Så dør faren og Me står alene uten både penger og familie. Inspirert av desperasjonen i hjembyen Dickens, som er hvisket vekk fra kartet, bestemmer han seg for å gå drastisk til verks. Planene hans er like vanvittige som de er kontroversielle og hans aller første medhjelper blir Hominy Jenkins, den aller siste gjenlevende Rakkerungen.

Aschehoug. Den britiske Bookerprisen, innstiftet i 1968, blir årlig utdelt til beste roman skrevet på engelsk og utgitt i Storbritannia. Pris: 275 kr.

Postadresse: Postboks 363 Sentrum 0102 Oslo. Telefon: 22 40 04 00 [email protected]

RELATERTE BØKER