Dikt i Norge

Dikt i Norge - Ivar Havnevik | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ivar Havnevik
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Dikt i Norge.pdf
ISBN
3018061205048

BESKRIVELSE

I denne boken blir dikterne og diktene satt inn i sin kulturhistoriske sammenheng, og forfatteren viser hvordan et dikt kan uttrykke sin samtid og likevel angå leserne i dag. Vi får se hvordan elementer fra de eldste tider lever videre, forandrer seg og brukes på nytt av dikterne opp gjennom århundrene, helt frem til våre dager. Med kilder, ordforklaringer og navneregister.

I 1954 kom diktet 'Landskap med gravemaskiner' av Rolf Jacobsen ut. Finn diktet i læreboka, eller på biblioteket, tolk det, og grei ut om de surrealistiske trekkene du finner.

Kanskje regner det så sakte.Lyden siver ned i bekkenmellom bjørkene og lynget.Kanskje ligger skodden grå. Dikt i Norge er en nokså blek og tafatt gjennomgang av minste-felles-multiplumtradisjonen i lesningen av norsk lyrikk. Det vil si at Havnevik lydig forholder seg til det Bull, Paasche, Winsnes ... Ta kontakt ([email protected]) dersom du har en eldre diktsamling å selge eller låne bort (Ved utlån vil du, som takk, motta en CD med innscannede bilder av diktsamlingen i 1200 DPI).

RELATERTE BØKER