Dikt i Norge

Dikt i Norge - Ivar Havnevik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ivar Havnevik
DIMENSJON
4,55 MB
FILNAVN
Dikt i Norge.pdf
ISBN
2910774595224

BESKRIVELSE

I denne boken blir dikterne og diktene satt inn i sin kulturhistoriske sammenheng, og forfatteren viser hvordan et dikt kan uttrykke sin samtid og likevel angå leserne i dag. Vi får se hvordan elementer fra de eldste tider lever videre, forandrer seg og brukes på nytt av dikterne opp gjennom århundrene, helt frem til våre dager. Med kilder, ordforklaringer og navneregister.

Norge, Norge, hytter og hus og ingen borge, Norges beste dikt skal kåres i NRK-satsingen «Dikt & forbannet løgn». Her er alle de 100 beste diktene.

Kanskje regner det så sakte.Lyden siver ned i bekkenmellom bjørkene og lynget.Kanskje ligger skodden grå. Dikt i Norge er en nokså blek og tafatt gjennomgang av minste-felles-multiplumtradisjonen i lesningen av norsk lyrikk. Det vil si at Havnevik lydig forholder seg til det Bull, Paasche, Winsnes ... Ta kontakt ([email protected]) dersom du har en eldre diktsamling å selge eller låne bort (Ved utlån vil du, som takk, motta en CD med innscannede bilder av diktsamlingen i 1200 DPI).

RELATERTE BØKER