Veving

Veving - Solveig Orstad Teigen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Solveig Orstad Teigen
DIMENSJON
5,62 MB
FILNAVN
Veving.pdf
ISBN
3562796278584

BESKRIVELSE

Godt oppsatt vev er en forutsetning for å mestre veving. Denne trinn for trinn-innføringen i montering og oppsetting av vev, vil være til glede og nytte for både nybegynnere og for de som vil gjenoppfriske gamle kunnskaper. Boka tar for seg montering av vevstolen, redskaper og utstyr, begrepsbruk i oppskrifter, behandling av renning, sveiping, hovling, treing i skje, framknytting, oversikt over knuter, spoling og kontroll av oppsett, skjøting av renningstråd, råd for vevingen, bevaring, lagring og renhold av vevstolen. Boka inneholder også omfattende ordliste og litteraturliste. Solveig Orstad Teigen er utdannet innen og underviser i vev. Boka er utgitt i samarbeid med Norges Husflidslag.

Denne maskinen kunne erstatte 10 håndvevstoler og møtte en voldsom motstand hos håndveverne. I 1791 brente de ned verdens første mekaniske veveri i Manchester. Veving er en tekstil produksjonsmetode ifra vår tidsregnings begynnelse.

I 1791 brente de ned verdens første mekaniske veveri i Manchester. Veving er en tekstil produksjonsmetode ifra vår tidsregnings begynnelse. Metoden går ut på å flette sammen to vinkelrette trådsystem (renning og innslag) for å produsere vevd tøy av forskjellige slag.

RELATERTE BØKER