Vidkun Quisling

Vidkun Quisling - Dag O. Bruknapp, Thomas Nilsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag O. Bruknapp, Thomas Nilsen
DIMENSJON
11,9 MB
FILNAVN
Vidkun Quisling.pdf
ISBN
1272025324023

BESKRIVELSE

I årenes løp har mange stilt spørsmål om hvordan en som alt fra guttedagene uttrykte en ualminnelig sterk kjærlighet til landet sitt kunne bli landssviker. Hvorfor oppfordret han tyskerne til å angripe landet? Hvorfor gikk han på radio og «avsatte» landets lovlige regjering og utnevnte seg selv som regjeringssjef? Hvorfor samarbeidet han med okkupasjonsmakten? Og hvorfor bidro han til å sende jødene til dødsleire og unge nordmenn til østfronten? Selv forklarte han i rettssaken mot ham i 1945 at motivene for handlingene var «en brennende kjærlighet» til nordmenn og Norge, ikke maktsyke eller andre motiv som han ble beskyldt for. Han hadde fulgt det han mente var Guds vilje med en, nemlig å handle til beste for sine medmennesker. At han, som alltid hadde ofret seg for sitt folk og land, var anklaget for landssvik, så han på som en gåte. Han hadde jo, som han videre uttrykte det, vært Norges redningsmann under okkupasjonen.

januar 1980) var ektefellen til Vidkun Quisling, leiaren i Nasjonal Samling (NS) som samarbeida med den tyske okkupasjonsmyndigheiten under andre verdskrigen i Noreg.. Maria Quisling var fødd i Kharkov i Ukraina.Ho døydde i Oslo. Vidkun Quisling NRK radio; 9.

Partiet ble ledet av Vidkun Quisling.Nasjonal Samling var preget av fascistisk tenkning og la seg etter hvert nært opp mot nasjonalsosialismens ideologi. Partiet hyllet tanken om den overlegne «nordiske rase», og samlet opp en rekke av krisetidens misnøyereaksjoner mot parlamentarismen ... En dramatisk oktobernatt for 54 år siden henrettet Arvid Austad (80) og ti andre politisoldater Vidkun Quisling.

RELATERTE BØKER