Den vesle jenta og havet

Den vesle jenta og havet - Odd Eirik Færevåg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd Eirik Færevåg
DIMENSJON
6,63 MB
FILNAVN
Den vesle jenta og havet.pdf
ISBN
8597487004592

BESKRIVELSE

Å finne trøyst i litteraturen.Ein vinterdag i 1985 køyrer ei lita jente det grå akebrettet til broren utfor vegen og fell uti sjøen på grunna. Der blir ho liggjande med andletet ned og druknar, berre fem år gammal. Tilbake står ein familie på to vaksne og tre barn. Ingen såg kva som skjedde. Mange år etterpå nærmar broren seg ulykka gjennom å skrive. Han finn glede og trøyst i å lese. I dialog med litteraturen leiter han etter ei form til skildringa av det som skjedde. Mercedes av Ragnar Hovland opnar noko for han. Hemingway dukkar opp i form av ein katt som krev kald mjølk og gir skriveråd. Ein strandnellik held ein TED-talk om livet på fyret der ute. Tekst for tekst teiknar forfattaren eit portrett av ei øy og ein familie. Gjennom stilsikker sjangerleik og full av kjærleik heidrar han ei lita søster.

Bøkene vant også Kirke- og ISBN 978-82-531-4639-3 15-02 ... Den vesle blå haien handlar om dei som kan kjenne seg annleis og utanfor. Den vesle blå haien likar ikkje det som andre haiar likar og kjenner seg usynleg i alt det blå som omgir han i havet.

Lena og Trille plasseres i brytningspunktet mellom barn og ungdom og dette gir rom for de motsetningsfylte, klisjefrie ... Bøker av Kari Vinje: Adrians hemmelighet og andre fortellinger (1966) Den vesle jenta og den store tyven (1972) Kamillas venn (1976) Gud og jeg er venner (1979) Ekornløven (1981) Mannen med ... Ei ny gransking av fleire barnevernssaker i den vesle kommunen Samnanger avdekkjer svikt og grove feil over fleire år. - Eg er heilt rysta, seier ordføraren. Og da husket den vesle jenta at det snart var jul!-Å,det er jo lille julaften,det er jo lille julaften,ropte jenta og sprang inn for å fortelle det til mor og far,men de var ikke inne.-Å,åssen skal jeg få sagt fra til alle i hele bygda at det snart er jula?Åssen skal jeg få sagt fra til alle i hele bygda at det er lille julaften? sa jenta. Den første av fire bøker i serien Kamilla-bøkene.

RELATERTE BØKER