Alle utlendinger har lukka gardiner

Alle utlendinger har lukka gardiner - Maria Navarro Skaranger | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maria Navarro Skaranger
DIMENSJON
4,74 MB
FILNAVN
Alle utlendinger har lukka gardiner.pdf
ISBN
4689929652995

BESKRIVELSE

"Hjemveiene, de sitter klistra på hjernen. Hver dag det var samme greia. Mamma sa han skulle hente meg, og broren min protesterte, alltid, men likevel kom til skolen min, hilsa på de voksne og tok med meg hjem. Jeg gikk bak, han først, og foran oss Røverkollen lå som fredeligste borettslaget, med blå himmel og fremdeles med julepynten blinkende som diskokule i høyeste blokka, for chipperne ennå ikke hadde erna. En gang broren min peka på vindua i tredje etasje utafor blokka til Julia og bare: se, alle utlendinger har lukka gardiner."Alle som bor på Romsås, er egentlig fra et annet sted. Mariana går på ungdomsskolen og er forelska i Mu2. Storebroren hennes sitter i fengsel, lillebroren sitter bak gardinene. Faren deres tar fram en grønn Bibel og ber når han tror ingen ser ham. "Alle utlendinger har lukka gardiner" er direkte, morsom og ekte - en litterær debut med stor kraft.DEBUTANTPRISEN 2015NOMINERT TIL TARJEI VESAAS' DEBUTANTPRIS 2015

Regi: Ingvild Søderlind. Med: Karen Øye, Serhat Yildirim, Cengiz Al, Deniz Nourizadeh-Lillabadi, Jonatan Rodriguez Maria Navarro Skaranger (født 27.

Filmen er basert på Maria Navarro Skarangers debutroman ved samme navn. Alle utlendinger har lukka gardiner (Oktober forlag)Man ser det allerede på omslaget; gulltyper og leopardpreg er vel ikke akkurat det som kjennetegner norske bokutgivelser. Debuten til Maria Navarro Skaranger er noe så sjeldent som en roman om en virkelighet vi så å si aldri hører om i norsk samtidslitteratur, den som befinner seg i det flerkulturelle drabantbymiljøet i Oslo. Men Alle utlendinger har lukka gardiner er den første oppvekstromanen fra det multikulturelle Norge som gjennomgående er skrevet på kebabnorsk - og det i seg selv er en liten sensasjon.

RELATERTE BØKER