Mannen uten egenskaper; bd. 2

Mannen uten egenskaper; bd. 2 - Robert Musil | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Robert Musil
DIMENSJON
4,47 MB
FILNAVN
Mannen uten egenskaper; bd. 2.pdf
ISBN
4053848767867

BESKRIVELSE

MANNEN UTEN EGENSKAPER er et av storverkene i litteraturhistorien, en roman som kan sammenlignes med James Joyces og Marcel Prousts livsverk. Handlingen er lagt til Wien i tiden like før den første verdenskrig. Det gamle dobbeltmonarkiet i Østerrike-Ungarn var både keiserlig og kongelig, og av disse to k.ene skapte Musil betegnelsen Kakanien, den operetteaktige staten der handlingen finner sted.Ulrich, hovedpersonen, er en "mann uten egenskaper". Dette innebærer ikke at han er en pregløs personlighet. Tvert imot søker han et slags egenskapenes mangfold, som ikke skal stivne i noe ferdig fiksert . og begrenset . personlighetsregister, men holdes levende som en rikdom av muligheter. Ulrich blir et speil, som reklekterer alle fasetter i et mildt sagt broket tidsbilde.MANNEN UTEN EGENSKAPER er en mangebunnet nåtidsklassiker som speiler vår kulturs oppløsning, dens mangel på enhet og felles verdinormer.

Med «klatrekongen ... Jeg har nå kommet godt i gang med fjerde og siste bind av Robert Musils Mannen uten egenskaper, et av de store verkene i litteraturhistorien og den foreløpig siste kraftanstrengelsen i min planmessige lesing av kanonisk litteratur.Tidligere jeg lest bl.a. Ulysses av James Joyce, Trolldomsfjellet av Thomas Mann, På sporet av den tapte tid av Marcel Proust og Juvikfolke av Olav Duun, for å ... Mannen uten egenskaper.

Sykkelsporten har så langt fylt koronatiden med virtuelle løsninger og innendørskonkurranser på ruller. Med «klatrekongen ... Jeg har nå kommet godt i gang med fjerde og siste bind av Robert Musils Mannen uten egenskaper, et av de store verkene i litteraturhistorien og den foreløpig siste kraftanstrengelsen i min planmessige lesing av kanonisk litteratur.Tidligere jeg lest bl.a.

RELATERTE BØKER