Henrik IV

Henrik IV - William Shakespeare | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
William Shakespeare
DIMENSJON
12,97 MB
FILNAVN
Henrik IV.pdf
ISBN
6402917445151

BESKRIVELSE

Prins Henrik, den vordande heltekongen Henrik den femte, er hovudperson i dramaet, ikkje far hans som stykket var oppkalt etter. Vi følgjer ein ung mann sitt syndefall, omvending, forbetring og oppreising. I første akt møter vi prinsen i dårleg selskap, saman med Sir John Falstaff, samtaleemna er ran, stjålne pengepungar, krojenter og galgar. Men i striden med opprøraren Henry Percey - Bråfyk - syner prinsen heltemot, og er dyktig med vapen. Charles Swinburne samanlikna Falstaff med Sancho Panza hos Cervantes og Panurge hos Rabelais. Falstaff er ein narr og ein bajas, språket hans er ein særeigen, rik blanding av høgt og lågt. "Berre nokre ganske få karakterer i verdslitteraturen er så levande til stades som Falstaff, slik sett er han Hamlet sin rival hos Shakespeare" Harold Bloom

(dvorac u Bolingbrokeu, 3. travnja 1367.- 20.ožujka 1413.), engleski kralj .

I del I, møter vi prinsen i dårleg selskap, saman med ... Landet som Henrik IV tok over, var så utarmet, så splittet etter et halvt sekel med borgerkrig, at denne mannen som det nå endelig lykkes for å skape fred, kunne ha trengt årtier for å fullbyrde det gjenoppbygningsarbeidet som han så lykkelig hadde tatt til med. Det han rakk å gjøre for Frankrike i sin korte regjeringsperiode, gjør at vi med rette kan kalle han den mest franske av ... Henrik IV del I-II .

RELATERTE BØKER