Henrik IV

Henrik IV - William Shakespeare | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
William Shakespeare
DIMENSJON
4,41 MB
FILNAVN
Henrik IV.pdf
ISBN
1168614042074

BESKRIVELSE

Prins Henrik, den vordande heltekongen Henrik den femte, er hovudperson i dramaet, ikkje far hans som stykket var oppkalt etter. Vi følgjer ein ung mann sitt syndefall, omvending, forbetring og oppreising. I første akt møter vi prinsen i dårleg selskap, saman med Sir John Falstaff, samtaleemna er ran, stjålne pengepungar, krojenter og galgar. Men i striden med opprøraren Henry Percey - Bråfyk - syner prinsen heltemot, og er dyktig med vapen. Charles Swinburne samanlikna Falstaff med Sancho Panza hos Cervantes og Panurge hos Rabelais. Falstaff er ein narr og ein bajas, språket hans er ein særeigen, rik blanding av høgt og lågt. "Berre nokre ganske få karakterer i verdslitteraturen er så levande til stades som Falstaff, slik sett er han Hamlet sin rival hos Shakespeare" Harold Bloom

Henrik ble født på slottet i Pau i Pyreneene som sønn av den katolske hertugen av Vendôme, Anton av Bourbon og Johanna III av Navarra som var dronning av Navarra og ... Henrik IV av Det tysk-romerske rike (født 11. november 1050 i Goslar, død 7.

maj 1610) var konge af Navarra (som Henrik 3.) fra 1572 til 1610 og af Frankrig fra 1589 til 1610.Han var den første franske konge af Huset Bourbon.Hans forældre var Anton af Bourbon og Jeanne d'Albret.. Han var dattersøn af Frans 1.s søster Margrethe af Navarra og derfor nærmeste tronarving, da Valois-slægten uddøde i ... Henrik IV eller Kung Henrik den fjärde (originaltitel Henry the Fourth) är två krönikespel av William Shakespeare, del ett och del två.

RELATERTE BØKER