Tyven

Tyven - Göran Tunström | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Göran Tunström
DIMENSJON
10,69 MB
FILNAVN
Tyven.pdf
ISBN
5344414011698

BESKRIVELSE

Tyven handler om tyveriet av en kostbarhet, om Sølvbibelen i Uppsala, om den tykke Ida Pripp og hennes dikterdrømmer, om hennes ektemann Fredrik Jonson Lök og de tolv ungene deres i kråkeslottet på Torvnäs i Sunne. Og mange, mange flere. Men mest av alt handler det om den trettende ungen i huset, den vanskapte Johan og hans store kjærlighet, kusinen Hedvig. Vi følger Johan på en livsreise fra den fattige svenske landsbygda på 1950-tallet til Ravenna i Italia på 500-tallet, på hans jakt etter Sølvbibelens gåte. Tyven er oppfølgeren til Juleoratoriet. Göran Tunström (1937-2000) fikk sitt store gjennombrudd med Juleoratoriet, som han mottok Nordisk Råds litteraturpris for i 1984. Denne boken har solgt over 100 000 eksemplarer bare i Norge. Som Juleoratoriet viser Tyven Göran Tunströms eiendommelige fortellertalent, som plasserer ham på rekke med de største navnene i 1900-tallets nordiske litteratur.

Flere av scenene i Trondheim møttes torsdag ettermiddag for å planlegge hvordan de skal løse utfordringene fremover. Tyven, tyven skal du hete, for du stjal min lille venn; Men jeg har det håp i vente at jeg snart får en igjen. Tror jeg tra la la, tror jeg tra la la, tror jeg tra la la, ja, tror jeg tra la la.

Jeg tror du står og sover og ikke passer på min venn, «Kamilla og tyven» fra 1988 er en klassiker i norsk filmhistorie. Nylig ble filmen stemt fram til topp ti-listen i TV 2s kåring av tidenes beste norske film i serien «Norges Beste». Kunstneren og tyven ble vist i konkurranse-programmet for utenlandsk dokumentar sammen med elleve andre dokumentarfilmer, og hadde premiere på åpningsdagen til festivalen, 23.

RELATERTE BØKER