På tvers gjennom nasjonalromantikken

På tvers gjennom nasjonalromantikken - Arne Engelstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Engelstad
DIMENSJON
11,43 MB
FILNAVN
På tvers gjennom nasjonalromantikken.pdf
ISBN
5052059113900

BESKRIVELSE

Gyldendals temabibliotek består av en rekke bøker innenfor ulike emner. Bøkene er utviklet til bruk i tema/prosjektarbeid, eller for deg som vil lese mer om et emne du er spesielt interessert i.Dette er en bok om nasjonalromantikken, en viktig periode i kulturhistorien på 1800-tallet.Hva skjedde, hva var bakgrunnen for tankene, ideene og følelsene som oppstod, og hvordan kom de til uttrykk i litteratur, bildekunst, musikk og vitenskap? Hva var årsaken til at disse ideene fikk en spesiell grobunn i Norge? Og hva betyr nasjonalromantikken for oss i dag?

Herfra fortsetter turen videre til Bøvelstad på ruta som heter Arkeologene kan begynne å grave opp vikingskipet 22. juni.

Det som skilte andre nasjoner fra det særnorske var den norske folkeånd, som man fant i bygdene og i naturen. Interessen for norsk folkediktning økte sterkt.

RELATERTE BØKER