Hva er greia med plast?

Hva er greia med plast? - Antonella Durante | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Antonella Durante
DIMENSJON
5,29 MB
FILNAVN
Hva er greia med plast?.pdf
ISBN
4883719895325

BESKRIVELSE

Nina tenker miljø er en bokserie som passer for barn og foreldre som er opptatt av miljøvern.Det er så mye søppel i naturen! Det oppdager Nina og vennene hennes en dag de er på tur i skogen med barnehagen. Hva kan vi gjøre med det? Det lærer Nina mer om i denne boka. Bli med du også, her får du forslag til hva vi alle kan gjøre for å hjelpe naturen og miljøet.

Hva slags effekter kan mikroplast ha på oss ... Hva er greia med farlig avfall? Farlig avfall er avfall som kan forårsake skader på dyr, mennesker eller miljø dersom det ikke tas forsvarlig hånd om. Eksempler på farlig avfall fra husholdninger er hårpleieprodukter, lim, sparepærer, batterier, maling, lakk, løsemidler, stekeovnsrens, sølvpuss og spillolje. Vi omgir oss daglig med plast i alle mulige farger og fasonger, fra vi putter tannbørsten i munnen om morgenen, til vi slår av nattbordslampen om kvelden.

Men hva vet vi egentlig om dette stoffet? Plast er et syntetisk materiale (kunststoff) som lages gjennom polymerisasjon.Plast kan formes til fibre eller i filmer, og har mange bruksområder, fra industri til hverdagslige ting som skåler eller klær.Plast ble utviklet på begynnelsen av 1900-tallet, og produksjonsmetodene bedret seg mye utover århundret, særlig etter andre verdenskrig og utviklingen av oljeindustrien. Også hard plast som har inneholdt farlig avfall men er tom, hører inn i denne kategorien. Det kommer over 20 000 tonn hardplastemballasje ut på markedet i Norge hvert år.

RELATERTE BØKER