Arkivsøk for journalister

Arkivsøk for journalister - Tarjei Leer-Salvesen, Maren Sæbø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tarjei Leer-Salvesen, Maren Sæbø
DIMENSJON
6,9 MB
FILNAVN
Arkivsøk for journalister.pdf
ISBN
8022699502824

BESKRIVELSE

Arkivsøk for journalister ser på mulighetene som ligger i arkivsøk som journalistisk metode. Boken tar for seg norske og internasjonale arkiver, og redegjør for digital tilgang, verktøy og innsynsrettigheter. Nyheter er ikke bare det som skjer her og nå. God journalistikk handler like gjerne om å avdekke sammenhenger som ikke tidligere har vært kjent. Skal man bli flink til det, må man beherske metoder for å jobbe i dybden med mange slags kilder. Boken kan fungere som en håndbok, eller den kan rett og slett være til inspirasjon for alle som vil bli bedre til å utforske andre kilder enn dem man kan ringe til eller kontakte på sosiale medier. Den inneholder en rekke eksempler på god og kreativ bruk av arkivmateriale, og har en oversikt over noen viktige arkiv bak i boken.

for dem som jobber der og for deg som bruker. På et offentlig arkiv vil du kunne møte på en del informasjon hvor innsynsmulighetene er begrenset. Kjøp Innføring i samfunnskunnskap for journalister fra Cappelendamm Selv om staten er den viktigste enheten i internasjonal politikk, utfordres den av ikke-statlige aktører og migrasjon.

Nyheter er ikke bare det som skjer her og nå. God journalistikk handler like gjerne … 106305 GRMAT Arkivsoek for journalister 160101.indd 16.

RELATERTE BØKER