Sang for sekstiåtte forrædere

Sang for sekstiåtte forrædere - Gaute Heivoll | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gaute Heivoll
DIMENSJON
6,35 MB
FILNAVN
Sang for sekstiåtte forrædere.pdf
ISBN
4324141612078

BESKRIVELSE

Andreas er bygdas store musikalske begavelse. Både på bedehuset og i kirken har man lagt merke til barnet som skaper slik vidunderlig musikk, og som for et øyeblikk opphever den store splittelsen som krigen har skapt. For på butikken til Gerhard Andersen finnes protokollen hvor bygdas NS-medlemmer står oppført. Hele sekstiåtte i alt. I et samfunn på bare noen hundre sjeler blir det lagt merke til. Blant medlemmene er også Andreas' far, Sigvald, som er lærer, klokker og forsanger i salmesangen. Andreas ser ingen forskjell på faren etter at han ble skrevet inn i partiet. Likevel er alt annerledes. Nabo står mot nabo, mennesker som har gått på skole sammen og stått skulder ved skulder foran presten, ser på hverandre med nye øyne. Splittelsen vokser. Så, en lille julaften, blir åtte av bygdas menn arrestert. Sang for sekstiåtte forrædere er en roman om forbrytelse og straff, om skyld og soning, om skam og tilgivelse. Det er også en roman om musikk og dens evne til å sammenføye det som egentlig ikke lar seg føre sammen.

- Dette er min versjon, og det er en bok om krigen og om folk. Jeg forsøker å gi en sannferdig versjon av et lite samfunn som møter noe som er større enn seg selv, og jeg skriver om hvordan de klarer å stå sammen igjen etter å ha vært gjennom en ... Kjøp Sang for sekstiåtte forrædere fra Bokklubber Andreas er bygdas store musikalske begavelse.

Redaksjonen tar gjerne imot innspill på NRKbok på Facebook og Twitter. Sang for sekstiåtte forrædere : roman. heivoll, gaute.

RELATERTE BØKER