Det er den draumen

Det er den draumen - Olav H. Hauge | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav H. Hauge
DIMENSJON
8,30 MB
FILNAVN
Det er den draumen.pdf
ISBN
8990758542447

BESKRIVELSE

I denne samlinga finn du mange av dei finaste og kjæraste dikta frå Hauge, mellom andre "Det er den draumen" som i 2016, 50 år etter at det først kom ut, blei kåra til Noregs beste dikt gjennom tidene. I 2019 viser Noreg seg fram som hovudgjesteland på bokmessa i Frankfurt. Noregs slagord er identisk med tittelen på landets vakraste dikt. Frå garden Rossvoll med utsyn over Ulvik og fjorden har Olav H. Hauge skrive fram litteratur som når heile verda. Utvalet er gjort av Bodil Cappelen, og ho har også skrive forordet.

Hauges vakre dikt dannet lyrisk bakteppe for skolering av helsepersonell fra landets allmennlegekontor: Det er den draumen me ber på/At noko vedunderleg skal skje/At det må skje -/At tidi skal opna seg,/At dører skal opna seg,/At kjeldor skal springa -/At draumen skal opna seg,/At me ein morgonstund skal glida inn/På ein våg me ikkje har visst um. Norskprosjekt VG1 Photostory Dikt av Olav H. Hauge Melodi: Back to life Redigering: Synnøve Askeland. Det er den draumen.

Oversatt til tysk har enda flere fått glede av norske forfattere. Mange av våre fremste forfattere har reist til Tyskland for inspirasjon, for å utveksle ideer.

RELATERTE BØKER