Moderne sosiologisk teori

Moderne sosiologisk teori - Gunnar C. Aakvaag | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar C. Aakvaag
DIMENSJON
7,84 MB
FILNAVN
Moderne sosiologisk teori.pdf
ISBN
3950978809820

BESKRIVELSE

Denne boken gir en innføring i moderne sosiologisk teori. Den tar først for seg hva sosiologisk teori er, deretter presenteres kjente teorier og teoretikere som Parsons og funksjonalismen, Giddens strukturasjonsteori, Bourdieus konfliktteoretiske syntese, Habermas' kommunikasjonsteoretiske syntese og Foucaults kritiske nylesning av moderniteten. Med litteraturliste.

Formålet med emnet er å gi studentene kjennskap til nyere sosiologisk teori og kunnskap om hvordan teoriene kan anvendes på temaer som individers handlinger, samhandling og kommunikasjon, ... Moderne sosiologisk teori omhandler verktøy som brukes til å forstå blant annet klasseteori, organisasjonsteori og teori om kriminalitet og marginalisering. Derfor argumenterer vi for at det ikke er mulig å definere dette emnet som et spesialiseringsemne, på lik linje med de andre spesialiseringsemnene. Aakvaag er blant annet opptatt av teori om rasjonelle valg («rational choice»).

Aakvaag (ISBN 9788279352198) hos Adlibris.com. Fri frakt.

RELATERTE BØKER