Historie og filosofi

Historie og filosofi - Tommy Moum, Gunnar Schrøder Kristiansen, Atle Sævareid | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tommy Moum, Gunnar Schrøder Kristiansen, Atle Sævareid
DIMENSJON
5,50 MB
FILNAVN
Historie og filosofi.pdf
ISBN
1263883788215

BESKRIVELSE

Tekstsamlingen i Historie og filosofi er et supplement til programfaget Historie og filosofi. Tekstene dekker sentrale læreplanmål for begge årstrinnene. Mange av tekstene vil også ha stor relevans i andre fag som norsk, religion og etikk, historie og samfunnsfagene. Tekstsamlingen egner seg godt som klassesett. I læreplanen er det særlig vg3-kurset som framhever tekstlesning som en obligatorisk aktivitet, men arbeid med filosofiske og historiske tekster er også aktuelt på vg2-kurset. Samlingen gir god anledning til å drive systematiske øvelser i tekstforståelse fram mot eksamen.Tekstene er samlet under 10 temaer, og hvert tema har en kortfattet innledning med sentrale problemstillinger og spørsmål: Hvor kommer vi fra? Hva er meningen med livet og døden? Hvem er jeg? Hva er frihet? Hva er rett og galt? Hva er det gode samfunn og den gode stat? Hva er historie og historiebevissthet? Hva er sannhet og virkelighet? Finnes Gud? Hva er skjønnhet? Hver tekst har en introduksjon av forfatteren og situasjonen teksten ble til i. Etter tekstene er det oppfølgingsspørsmål. Hensikten med dem er å bevisstgjøre elevene på både innhold og argumentasjon. På den måten kan hver tekst leses for seg. Det er samtidig mulig å lese tekstene på en mer systematisk måte: Boka har både et forslag til en metodisk tilnærming til filosofiske tekster og en oversikt som viser hvilke tekster som passer til hvilke kompetansemål.

Her får du informasjon om filosofiske problemstillinger og historie. Faget historie og filosofi har som formål å bidra til økt forståelse av samtiden ved å studere den historiske utvikling fra antikken til i dag. Hovedpoenget er å studere hvordan menneskers tanker og ideer har påvirket og formet samfunnet, og motsatt, hvordan samfunnet i de ulike historiske epokene har pregemenneskers tanker, holdninger og levemåte. Historie, religion og filosofi Vikingtidas begynnelse i vest I løpet av vikingtid var nordlege delar av Skandinavia ei kjelde for ettertrakta handelsvarer i England og på kontinentet, t.d.

Får viktig opplæring i kildekritikk og evne til å vurdere informasjon, evne til å forstå og gjøre verdivalg og bedre forståelse av samtiden. Religion, historie og filosofi; RELIGION OG TEOLOGI FILOSOFI OG IDÉHISTORIE. EXPHIL OG EXFAC ETNOLOGI OG FOLKLORISTIKK.

RELATERTE BØKER