Morgen i Jenin

Morgen i Jenin - Susan Abulhawa | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Susan Abulhawa
DIMENSJON
7,64 MB
FILNAVN
Morgen i Jenin.pdf
ISBN
8822032544373

BESKRIVELSE

Noen ganger kan en bok forandre folks måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok.Palestina, 1941. I den lille landsbyen Ein Hod fører en patriark sitt følge med familiemedlemmer og arbeidere gjennom olivenlundene. Mens de går mellom trærne, faller de grønne fruktene til marken og velsigner folket med årets bugnende grøde.1948. Abulheja-slekten jages fra forfedrenes land i Ein Hod og blir tvangssendt til en flyktningleir i Jenin. Det er Amal, patriarkens sønnedatter, som forteller om lillebroren som ble stjålet i kaoset som oppsto og hvordan han vokser opp hos et israelsk ektepar, mens den andre broren allerede som ung er villig til å ofre livet for palestinernes sak. En dag står brødrene ansikt til ansikt.Amals historie er både vakker og grusom. Den handler om stjålet barndom, om å være mor under umenneskelige forhold, om knuste drømmer og om tap - men mest av alt om forsoning og kjærlighet. " 'Morgen i Jenin' forklarer Palestina-konflikten bedre enn noen annen bok. Og det gjør Susan Abulhawas roman først og fremst fordi debutanten lykkes i å veve Palestina og Israels historier sammen med skjebnen til enkeltmennesker på begge sider i konflikten."Stein Slettebak Wangen, Adresseavisen"Denne gripende, og godt oversatte, boken følger en familie gjennom flere generasjoner. Vi begynner i forkant av staten Israel og lever oss gjennom mange (alle?) viktige episoder i den palestinske tragedien. Det er menn og kvinner som trasser seg videre, knekker sammen, mister vettet, språket, alt de eier, barn, elskede."Jon Rognlien, Morgenbladet

Den er som kjent tragisk. I interjuet kommer Abulhawa med noen påstander som ikke burde fått stå ale Noen ganger kan en bok forandre folks måte å tenke på.

She lives in Yardley, Pennsylvania. Her second novel, The Blue Between Sky And Water, was sold in 19 languages before its release. Kjøp Morgen i Jenin fra Bokklubber Noen ganger kan en bok forandre folks måte å tenke på.

RELATERTE BØKER