Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet

Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet - Niels Gunnar Juel, Hans Petter Faugli, Tom Clement Ludvigsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Niels Gunnar Juel, Hans Petter Faugli, Tom Clement Ludvigsen
DIMENSJON
9,90 MB
FILNAVN
Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet.pdf
ISBN
8949623897811

BESKRIVELSE

Klinisk undersøkelse er helt sentralt ved diagnostikk av plager fra bevegelsesapparatet. Det finnes et stort antall undersøkelser for de ulike kroppsregionene, noe som kan være forvirrende for mange. Undersøkelsene som presenteres i denne boka, er sentrale for alle faggrupper som jobber med muskel- og skjelettplager. De utvalgte testene tilfredsstiller så langt som mulig vitenskapelige kriterier.I denne nye utgaven er hele boka gjennomgått og kapitlene oppdatert etter behov. Mange av bildene og illustrasjonene er nye. Kapitlene om albue og håndledd og hånd er endret vesentlig i samarbeid med spesialist i håndkirurgi Rasmus Thorkildsen.Målgruppen for boka er alle som arbeider med diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettplager eller driver studier på dette området.Boka har en tilhørende nettressurs der undersøkelsene vises kort i videoer med samtidig forklaring, slik at en lett skal kunne se utførelsen i praksis.Her finner du nettressursen.Niels Gunnar Juel er spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering og overlege ved Oslo universitetssykehus. Han underviser studenter, fysioterapeuter og leger om bevegelsesapparatet, er dr.philos. og driver aktiv forskning. Han har også utgitt læreboka Norsk fysikalsk medisin (3. utg. 2014).Tom Clement Ludvigsen er spesialist i ortopedi og overlege ved Oslo universitetssykehus. Han underviser leger under spesialisering og ferdige spesialister i inn- og utland i skulder-, hofte- og knekirurgi og driver aktiv forskning.Hans Petter Faugli er fysioterapeut og manuell terapeut og arbeider ved Abildsø Fysio- & Manuellterapi. Han har i en årrekke holdt kurs for fysioterapeuter i manuell terapi, medisinsk treningsterapi og idrettsmedisin. Han har deltatt i flere forskningsprosjekter og er hovedforfatter av en lærebok om medisinsk treningsterapi (1994).Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Fagområdet "Bevegelsesapparatet", bestående av anatomi og klinisk undersøkelse av muskel- og skjelettsystemet, var lagt inn under den andre halvdelen av fjerde semester (tidligere kalt 4B). Grunntanken i den pedagogiske reformen à Oslo 96 var å fjerne skillet mellom en tidligere strengt adskilt teori og praksis. For å motta nyhetsbrev må du logge inn og krysse av for nyhetsbrev i brukerprofilen din.

Helsetjenesten er preget av stor kompleksitet og er i stadig endring. Mange sykepleiere oppgir behov for økt kompetanse i systematisk undersøkelse og vurdering av pasienter. Les Klinisk undersøkelse av bevegelsesapparatet boken i PDF, ePUB, MOBI format på lesclefsdor2018seoul.org nettside.

RELATERTE BØKER