Etikk - en praktisk vinkling

Etikk - en praktisk vinkling - Kjartan Skogly Kversøy | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjartan Skogly Kversøy
DIMENSJON
11,75 MB
FILNAVN
Etikk - en praktisk vinkling.pdf
ISBN
7261854471275

BESKRIVELSE

Denne boken presenterer ni grunnleggende perspektiver på etikk, og er en revidert og utvidet utgave av boken med samme tittel fra 2005. Boken er lagt opp slik at leseren skal kunne tilegne seg verktøy som kan brukes til å analysere hverdagens og arbeidslivets etiske utfordringer og dilemmaer. Forfatteren legger vekt på det praktiske, og toner ned teoretiske detaljanalyser. Han belyser grunnmønstre innenfor det enkelte perspektiv, og viser styrker og svakheter. Meningen er at en skal kunne lese om et perspektiv, for så å kunne reflektere over dette i møte med praktiske utfordringer. Bokens nye femte del inneholder en verktøykasse for strukturert etisk refleksjon. Boken har blant annet vært brukt i utdanning av helsepersonell, pedagoger, politi, fengselspersonell og ved studier innenfor velferdsfag, veiledning og ledelse. Den har vært brukt som redskap i en rekke organisasjonsutviklingsprosesser, blant annet i en kommune som har arbeidet strukturert med samhandlingsreformen. Boken har vært fremhevet som god og praktisk i alt fra Tidsskrift for Den norske legeforening til Præsteforeningens Blad i Danmark. Kjartan Skogly Kversøy er filosof og pedagog. Han er opptatt av praktisk hverdagsetikk, det å legge til rette for god samtale, samarbeid og læring i grupper. Han arbeider som førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Lars Gunnar Lingås har utviklet en modell (GODT-modellen) med fire trinn av etisk overveielse. Her er et eksempel med en nyhetsartikkel fra en idrettsdag: Redaksjonen skal lage en sak fra skolens idrettsdag. Etikk - en praktisk vinkling: Bokmål: Heftet: 2013: Flere bøker av Kjartan Skogly Kversøy: Samarbeid og konflikt.

Kjartan Skogly Kversøy. Heftet. Fra Kjartan Kversøy: Etikk -en praktisk vinkling (2013), s.27 .

RELATERTE BØKER