Uhyrlig

Uhyrlig - Erling Sandmo | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erling Sandmo
DIMENSJON
11,44 MB
FILNAVN
Uhyrlig.pdf
ISBN
8285144830989

BESKRIVELSE

En gang var sjømonstrene en naturlig del av kart og naturhistoriske beretninger. Folk som dro til havs, kunne møte de mest marerittaktige uhyrer i bølgene. Det mangeøyde havsvinet spredte skrekk rundt Island, monstre med lysende øyne raste i bølgene ved Norskekysten, og utenfor Bergen risikerte man å bli angrepet av sjøormen, som spiste kalver og griser hele. Men monstrene kunne også være nyttige: Havmennesker kunne sløyes og kokes til tran, hvalens ribbein var reisverk for hus, og en blekksprut kunne fylle opp tønnevis med blekk. I dag er monstrene borte og glemt, eller forvandlet til velkjent fauna. Historiker, forfatter og professor Erling Sandmo forteller her om tjue av havets herskere og om hvordan de til slutt forsvant ned i dypet for godt, idet alle våre frykteligste fantasier bleknet til vitenskapelige sannheter, eller ble forvandlet til myter og røverhistorier.

Betydningen av uhorvelig. Norsk oversettelse av uhorvelig.

Sjømonstre i kart og litteratur 1491-1895 Nasjonalbiblioteket 2017. Hvorfor i all verden finner man på enkelte gamle kart en ensom elefant avbildet i Nord-Norge? Og hva er forbindelsen mellom middelhavsfareren Odyssevs og Moskenesstraumen i Lofoten? Oversettelse for 'uhyrlig' i den norsk-engelske ordboken og mange andre engelske oversettelser - helt gratis. Sannhet og løgn om Russlands forhold til Ukraina har omtrent samme verdi, hevdes det fra eksperthold i NRK. MOD 2020-06-02 19:44:37.

RELATERTE BØKER