Ny grunnlov

Ny grunnlov - Are Kalvø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Are Kalvø
DIMENSJON
5,39 MB
FILNAVN
Ny grunnlov.pdf
ISBN
5674406772746

BESKRIVELSE

Are Kalvø presenterar ei ny og mykje betre grunnlov!Den norske grunnlova blei laga for nesten to hundre år sidan av ein gjeng ureinslige menn på seminar på Eidsvoll. Are Kalvø meinte han måtte kunne gjere ein betre jobb, og reiste ut i landet for å lage ei ny grunnlov, som bygger på det folk i dag meiner. Resultatet blei ei ny og sjølvsagt mykje betre grunnlov, men òg ein tv-serie som dokumenterer arbeidet, som blir vist på NRK i år med tittelen Riksforsamlinga. Boka inneheld den nye grunnlova, historia om korleis grunnlova blei til, men òg mange ulike slags forsøk - nokre av dei direkte tøvete - på å finne ut kva folk i dag eigentlig meiner om til dømes likskap, demokrati, monarki, religion og ytringsfridom. Boka inneheld fleire vitsar og søkte teoriar og er illustrert med ganske overraskande fotos.Les utdrag fra boka

Resultatet blei ei ny og sjølvsagt mykje betre grunnlov, men òg ein tv-serie som dokumenterer arbeidet, som blir vist på NRK i år ... En ny grunnlov har vært ett av hovedkravene under den tre uker lange protestbølgen. Et forslag til ny grunnlov skal utarbeides av en såkalt konstituerende forsamling for deretter å bli gjenstand for en folkeavstemning, opplyste innenriksminister Gonzalo Blumel søndag. En ny grunnlov kom i 1795.

Et forslag til ny grunnlov skal utarbeides av en såkalt konstituerende forsamling for deretter å bli gjenstand for en folkeavstemning, opplyste innenriksminister Gonzalo Blumel søndag. En ny grunnlov kom i 1795. Den innskrenket stemmeretten og ga regjeringen mer makt på bekostning av de folkevalgte organene.

RELATERTE BØKER