Vitenskapsfilosofi for humaniora : en kritisk innføring

Vitenskapsfilosofi for humaniora : en kritisk innføring - Stefán Svævarr | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stefán Svævarr
DIMENSJON
12,11 MB
FILNAVN
Vitenskapsfilosofi for humaniora : en kritisk innføring.pdf
ISBN
3056300753638

BESKRIVELSE

Boken gir en grundig innføring i vitenskapsfilosofi for studenter i humanistiske fag. Et sentralt siktemål med boken er å vise hvilken rolle vitenskapsfilosofi spiller for humanistisk forskning. Forfatteren redegjør utførlig for de mest sentrale vitenskapsfilosofenes syn, for å understreke at filosofiske tanker alltid tenkes av individer med spesifikke agendaer i konkrete sammenhenger. I forlengelsen av dette presenterer boken sentrale, filosofiske debatter, som har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av humanvitenskapene. Innledningsvis presenterer forfatteren vitenskapsfilosofi og dette feltets sentrale begreper. Deretter tar han for seg analytisk og pragmatisk vitenskapsfilosofi, før han presenterer kontinentalfilosofien og dens innflytelse på humaniora. I tillegg til humanioras spesifikke vitenskapsfilosofiske problemer, behandler boken også vitenskapsfilosofiske problemstillinger generelt.

Skreddersydd Ex.Fac. ved HSL-fakultetet ved UiT Norges Arktiske Universitet.Temaene som tas opp, er: * Hva vitenskapelig forklaring er og ulike t Kjøp bøker av Stefán Valdemar Snævarr.

Et sentralt siktemål med boken er å vise hvilken rolle vitenskapsfilosofi.. Boken gir en grundig innføring i vitenskapsfilosofi for studenter i humanistiske fag. Et sentralt siktemål med boken er å vise hvilken rolle vitenskapsfilosofi spiller for humanistisk forskning.

RELATERTE BØKER