Stikk i strid; ein biografi om Einar Førde

Stikk i strid; ein biografi om Einar Førde - Frank Rossavik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frank Rossavik
DIMENSJON
8,54 MB
FILNAVN
Stikk i strid; ein biografi om Einar Førde.pdf
ISBN
4116087671730

BESKRIVELSE

Einar Førde (1943-2004) var ein av dei mest fargerike og skarpskodde politikarane i Noreg etter krigen. Som politikar, minister og kringkastingssjef var han med og endra det norske samfunnet. Førde var frykta for dei bitande replikkane sine og elska for humoren han tok med seg overalt. I denne boka får vi eit levande innblikk i livet hans, frå dei første provokasjonane han sende ut frå barnevogna i Høyanger. Vi følgjer den politiske karrieren hans og vegen nesten heilt til topps i Arbeidarpartiet. Boka kastar nytt lys over mellom anna forholdet til Gro Harlem Brundtland og over Treholt-saka. På 1990-talet var Førde ein uortodoks og framsynt kringkastingssjef, som med stor styrke tok NRK inn i ein ny æra. Denne biografien er skriven i Førdes ånd, full av vittige anekdotar og skarpe analysar.

Dette er ei skildring av Einar Førdes liv som politikar, minister og kringkastingssjef, ... - For meg er det forbundet med stort ubehag, sier Tor Obrestad, forfatteren bak «Einar Førde: ein biografi». Han sikter til Frank Rossavik, forfatteren bak «Stikk i strid: ein biografi om ... Kjøp Stikk i strid fra Bokklubber Dette er ei skildring av Einar Førdes liv som politikar, minister og kringkastingssjef, og viser korleis han var med på å endre det norske samfunnet gjennom disse postane.

Sendes i dag. Kjøp boken Stikk i strid; ein biografi om Einar Førde av Frank Rossavik (ISBN 9788243004078) hos Adlibris.com.

RELATERTE BØKER