Glemte ord. Fra alfons til ågerkarl. Ordkalender 2019

Glemte ord. Fra alfons til ågerkarl. Ordkalender 2019 En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,42 MB
FILNAVN
Glemte ord. Fra alfons til ågerkarl. Ordkalender 2019.pdf
ISBN
7576824500215

BESKRIVELSE

Kanalje, hanrei, taskenspiller, flitterstas, skjærmysler, diskenspringer og flanør. En rekke norske ord står i fare for å gå i en alt for tidlig grav. I denne lille «ordkalenderen» vekkes de opp fra de døde - eller halvdøde. Godt voksne lesere vil finne mange kjente og kjære ord. De yngre, også de beleste og språkinteresserte, vil være fortrolige med langt færre av ordene som her blir utsatt for et gjenopplivningsforsøk. Språk er lagringsplass for historien. Dermed utgjør ordforrådet vårt et slags kulturhistorisk museum, men det er også et skattkammer vi kan øse av - til glede for oss selv og omgivelsene.

Ordkalender 2019; Løpet er aldri kjørt! Julies grønne kjøkken; Micro:bit (Pakke med 10 Micro:biter) Elektriske maskiner og omformere; Krig og fred; bind I; Blå Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole er et læreverk i fysikk for studenter uten fysikkbakgrunn fra videregående skole.Læreverket dekker den grunnlegende innføringen i generell fysikk for et bredt spekter av studier som bruker fysikk som redskapsfag: bioteknologi, biologi, kjemi, helse og medisin, klima- og miljøfag, energiøkonomi og ressursforvaltning, geofag og geomatikk ... Helhetlig plan for sosial og emosjonell kompetanse. Nærmere tema for samlingen kommer.

Kirkeåret starter 1. søndag i advent, modsat kalenderåret,som begynder ... Restauranten Boulevard ble startet i 1924.

RELATERTE BØKER