Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017

Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017 - Knut Flovik Thoresen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Flovik Thoresen
DIMENSJON
7,77 MB
FILNAVN
Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017.pdf
ISBN
1593486099244

BESKRIVELSE

Ingen militær avdeling er omgitt av flere myter og mer mystikk enn den franske Fremmedlegionen. Den ble opprettet i 1831 for å beskytte de franske koloniene i Afrika, og har senere fungert som et maktmiddel for franske interesser i koloniene. Fremmedlegionen har opp gjennom årene skapt seg et ry som en eliteavdeling som kan settes inn hvor som helst i verden. Det unike med Fremmedlegionen er at den består av menn fra mange ulike land. Ofte er dette menn som ønsker å legge fortiden bak seg. Fremmedlegionen tilbyr disse en ny identitet, og til gjengjeld krever den at legionærene er lojale og at de i ytterste konsekvens ofrer livet for Fremmedlegionen. Fra midten av 1800-tallet og fram til i dag har flere hundre nordmenn vært legionærer. De deltok blant annet i Frankrikes kolonisering i Afrika, Asia og Midt-Østen, i Krim-krigen, under første og andre verdenskrig, i Vietnam og i Algerie. Under Gulf-krigen, krigen på Balkan, i Afghanistan og i Afrika har nordmenn de seneste årene kjempet for Fremmedlegionen. Tjenesten i Fremmedlegionen er brutal og hard. Likevel velger mange norske gutter og menn å verve seg for minst fem år. Denne boken forteller historien om noen av disse norske eventyrerne.

Den ble opprettet i 1831 for å beskytte de franske koloniene i Afrika, og har senere fungert som et maktmiddel for franske interesser i koloniene. Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017. Knut Flovik Thoresen.

Skickas inom 2-5 vardagar. Köp boken Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017 av Knut Flovik Thoresen (ISBN 9788283230147) hos Adlibris.

RELATERTE BØKER