Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017

Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017 - Knut Flovik Thoresen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Flovik Thoresen
DIMENSJON
7,81 MB
FILNAVN
Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017.pdf
ISBN
8674280388434

BESKRIVELSE

Ingen militær avdeling er omgitt av flere myter og mer mystikk enn den franske Fremmedlegionen. Den ble opprettet i 1831 for å beskytte de franske koloniene i Afrika, og har senere fungert som et maktmiddel for franske interesser i koloniene. Fremmedlegionen har opp gjennom årene skapt seg et ry som en eliteavdeling som kan settes inn hvor som helst i verden. Det unike med Fremmedlegionen er at den består av menn fra mange ulike land. Ofte er dette menn som ønsker å legge fortiden bak seg. Fremmedlegionen tilbyr disse en ny identitet, og til gjengjeld krever den at legionærene er lojale og at de i ytterste konsekvens ofrer livet for Fremmedlegionen. Fra midten av 1800-tallet og fram til i dag har flere hundre nordmenn vært legionærer. De deltok blant annet i Frankrikes kolonisering i Afrika, Asia og Midt-Østen, i Krim-krigen, under første og andre verdenskrig, i Vietnam og i Algerie. Under Gulf-krigen, krigen på Balkan, i Afghanistan og i Afrika har nordmenn de seneste årene kjempet for Fremmedlegionen. Tjenesten i Fremmedlegionen er brutal og hard. Likevel velger mange norske gutter og menn å verve seg for minst fem år. Denne boken forteller historien om noen av disse norske eventyrerne.

«Ingen militær avdeling er omgitt av flere myter og mer mystikk enn den franske Fremmedlegionen. Den ble opprettet i 1831 for å beskytte de franske koloniene i Afrika, og har senere fungert som et maktmiddel […] Tittel: Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017 Forfatter: Knut Flovik Thoresen ISBN: 9788283230147 Forlag: Historie Kultur Språk: Norsk Årstall: 2017 Ingen militær avdeling er omgitt av flere myter og mer mystikk enn den franske Fremmedlegionen.

Til tross for at tjenesten er ansett som svært hard og brutal verver mange norske gutter og menn seg for minst fem år. Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017. Historie & Kultur, Oslo 2017, 8vo, orig.

RELATERTE BØKER