Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017

Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017 - Knut Flovik Thoresen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Flovik Thoresen
DIMENSJON
12,64 MB
FILNAVN
Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017.pdf
ISBN
9945407544578

BESKRIVELSE

Ingen militær avdeling er omgitt av flere myter og mer mystikk enn den franske Fremmedlegionen. Den ble opprettet i 1831 for å beskytte de franske koloniene i Afrika, og har senere fungert som et maktmiddel for franske interesser i koloniene. Fremmedlegionen har opp gjennom årene skapt seg et ry som en eliteavdeling som kan settes inn hvor som helst i verden. Det unike med Fremmedlegionen er at den består av menn fra mange ulike land. Ofte er dette menn som ønsker å legge fortiden bak seg. Fremmedlegionen tilbyr disse en ny identitet, og til gjengjeld krever den at legionærene er lojale og at de i ytterste konsekvens ofrer livet for Fremmedlegionen. Fra midten av 1800-tallet og fram til i dag har flere hundre nordmenn vært legionærer. De deltok blant annet i Frankrikes kolonisering i Afrika, Asia og Midt-Østen, i Krim-krigen, under første og andre verdenskrig, i Vietnam og i Algerie. Under Gulf-krigen, krigen på Balkan, i Afghanistan og i Afrika har nordmenn de seneste årene kjempet for Fremmedlegionen. Tjenesten i Fremmedlegionen er brutal og hard. Likevel velger mange norske gutter og menn å verve seg for minst fem år. Denne boken forteller historien om noen av disse norske eventyrerne.

... Nordmenn i Fremmedlegionen fra 1831 til 2017. Knut Flovik Thoresen.

Thoresen har mastergrad i historie ved Universitetet i Agder.Han har også militærbakgrunn fra det norske Forsvaret, og har blant annet tjenestegjort i Libanon, Bosnia, Kosovo og Afghanistan. Nordmannen Charles Stoeng (t.v.) tjenestegjorde i 15 år i Fremmedlegionen. Den 12.

RELATERTE BØKER