Metakognitiv terapi for angst og depresjon

Metakognitiv terapi for angst og depresjon - Adrian Wells | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Adrian Wells
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
Metakognitiv terapi for angst og depresjon.pdf
ISBN
4659882184387

BESKRIVELSE

Tankene våre har sterk innvirkning på hvordan vi har det emosjonelt og psykologisk. I går løp det tusenvis av tanker gjennom hodet ditt. Noen var hyggelige, andre mindre hyggelige. Hvor ble det av alle disse tankene?Tanker kommer og går. Et viktig premiss for tilnærmingen som beskrives i denne boka, er at psykisk lidelse handler om at enkelte tanker øker i styrke og resirkuleres, mens andre får lov til å flyte videre. Dette handler om valg og kontroll av tenkemåter, som igjen henger sammen med metakognisjon. Metakognitiv terapi for angst og depresjon er en detaljert behandlingsmanual og er godt utstyrt med terapeutiske teknikker basert på metakognitiv teori. Du vil finne nyttige råd for kartleggingsprosessen, intervjuer knyttet til utarbeidelsen av kasusbeskrivelser og behandlingsplaner.Det er vanskelig å få lovprist denne boka nok ... Boka er bygget opp med et kapittel for hver enkelt lidelse, der alt fra innledende spørsmål, behandlingsforløp, atferdseksperimenter, eksponering og tilbakefallsforebygging er konkret beskrevet. Dersom du har satt deg inn i kapittelet om for eksempel tvangstanker, er du godt rustet til å ta i mot alle slags type tvangstanker. Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men den som forsøker, vil finne det ut selv.Tidsskrift for Norsk Psykologforening

er et ofte brukt tiltak ved sykdom. Ved depresjon og angstlidelser er nærvær og aktivitet gjerne viktig, fordi det gir hverdag form og struktur, og med mindre rom for uhensiktsmessig passivitet, ensomhet ... Kognitiv- eller metakognitiv terapi anbefales ved sosial angst.

MCT-I ble grunnlagt av Professor Adrian Wells ved Universitetet i Manchester, England, og Professor Hans M. Nordahl ved Norges Teknisk Naturvitenskapelig universitet (NTNU) i Trondheim. Jobbfokusert kognitiv terapi Effekt på sykefravær ved angst og depresjon •Arbeid har tradisjonelt ikke vært sentralt i terapi eller behandlingsforskning •Ved alvorlig psykiske lidelse og langvarige ytelser - evidens for IPS sterk Lagerveld et al 2012 • Jobbfokusert CBT vs CBT • Nedgang i symptomer I begge grupper (CMD) • Flere tilbake i arbeid i jobbfokusert CBT -65 dager ... Metakognitiv terapi for angst og depresjon er en detaljert behandlingsmanual og er godt utstyrt med terapeutiske teknikker basert på metakognitiv teori.

RELATERTE BØKER