Metakognitiv terapi for angst og depresjon

Metakognitiv terapi for angst og depresjon - Adrian Wells | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Adrian Wells
DIMENSJON
4,17 MB
FILNAVN
Metakognitiv terapi for angst og depresjon.pdf
ISBN
3718860568902

BESKRIVELSE

Tankene våre har sterk innvirkning på hvordan vi har det emosjonelt og psykologisk. I går løp det tusenvis av tanker gjennom hodet ditt. Noen var hyggelige, andre mindre hyggelige. Hvor ble det av alle disse tankene?Tanker kommer og går. Et viktig premiss for tilnærmingen som beskrives i denne boka, er at psykisk lidelse handler om at enkelte tanker øker i styrke og resirkuleres, mens andre får lov til å flyte videre. Dette handler om valg og kontroll av tenkemåter, som igjen henger sammen med metakognisjon. Metakognitiv terapi for angst og depresjon er en detaljert behandlingsmanual og er godt utstyrt med terapeutiske teknikker basert på metakognitiv teori. Du vil finne nyttige råd for kartleggingsprosessen, intervjuer knyttet til utarbeidelsen av kasusbeskrivelser og behandlingsplaner.Det er vanskelig å få lovprist denne boka nok ... Boka er bygget opp med et kapittel for hver enkelt lidelse, der alt fra innledende spørsmål, behandlingsforløp, atferdseksperimenter, eksponering og tilbakefallsforebygging er konkret beskrevet. Dersom du har satt deg inn i kapittelet om for eksempel tvangstanker, er du godt rustet til å ta i mot alle slags type tvangstanker. Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men den som forsøker, vil finne det ut selv.Tidsskrift for Norsk Psykologforening

Du vil finne nyttige råd for kartleggingsprosessen, intervjuer knyttet til utarbeidelsen av kasusbeskrivelser og behandlingsplaner. Metakognitiv terapi for angst og depresjon er en detaljert behandlingsmanual og er godt utstyrt med terapeutiske teknikker basert på metakognitiv teori. Du vil finne nyttige råd for kartleggingsprosessen, intervjuer knyttet til utarbeidelsen av kasusbeskrivelser og behandlingsplaner. Det suger energi og livsglede og skaper uro, tristhet, konsentrasjonsvansker og søvnvansker.

Den enkle løsningen som foreslås i metakognitiv terapi - å gi blaffen - kan virke provoserende: - Jeg prøver jo alt jeg kan å få bort disse tankene! Angst og depresjon henger ofte sammen, og undersøkelsen viser en tydelig reduksjon i begge deler. - Til å redusere tankeprosesser som grubling, bekymringer og uhensiktsmessige mestringsstrategier kan metakognitiv terapi fungerer bedre enn andre behandlingsformer, mener Hjemdal.

RELATERTE BØKER