Italiensk vin

Italiensk vin - Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Arne Ronold, Ole Udsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Arne Ronold, Ole Udsen
DIMENSJON
6,44 MB
FILNAVN
Italiensk vin.pdf
ISBN
6066480760417

BESKRIVELSE

Italia har en vinkultur som går flere tusen år tilbake i tid, og er det vinlandet i verden med flest ulike druesorter. Etter store kvalitetsforbedringer de siste tiårene er italiensk vin i skuddet som aldri før. I denne boken får du en oppdatert gjennomgang av de italienske vinområdene og de viktigste produsentene. Forfatterne er Skandinavias fremste eksperter på feltet. Fra innholdet: Øyeblikksbilde av italiensk vin i dag Landets vinhistorie kort fortalt Dyrkingsforhold og vinfremstilling De viktigste druesortene Italiensk vinlovgivning Beskrivelse av alle vinregioner og -distrikter med detaljerte kart Alle de viktigste produsentene «Italiensk vin er boken du bare må ha. en bok om italiensk vin som overgår alt vi har lest nasjonalt og internasjonalt!» Geir Gjerdrum, Dagens Næringsliv

Her lar vinmakeren den unge, fruktige valpolicellavinen gjære på nytt sammen med restene av drueskall fra amaroneproduksjonen. Slik får vinen ekstra smak, alkohol og tannin. Dette betyr DOC(G) Denominazione di origine controllata er en italiensk kvalitetsbetegnelse for vin og matvareprodukter.

Etruskerna, som bebodde västra delen av Mellanitalien från år 700 f.kr., odlade vin här, och det äldsta fyndet av vinkärl daterar sig till 600 f.kr. Grekerna invaderade södra delen av landet cirka 700 f.kr.

RELATERTE BØKER