Fremmedordbok

Fremmedordbok - Dag Gundersen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Gundersen
DIMENSJON
5,49 MB
FILNAVN
Fremmedordbok.pdf
ISBN
8969695042204

BESKRIVELSE

Denne fremmedordboken inneholder over 15000 oppslagsord med opplysninger om ordklasse, uregelmessig bøyning, uttale, forklaring og eksempler på bruk. Den følger offisiell rettskrivning for bokmål vedtatt av Språkrådet i 2005. Tillatt ved eksamen.

I norsk språk kan fremmedord være lånord med tydelig opphav i gresk, latin og andre språk der grunnbetydingen ikke er umiddelbart forståelig på norsk, ord som for eksempel telefon, satt sammen av de greske ordene for «fjern» og «lyd», eller demokrati, «folkestyre».Det kan også gjelde utenlandske ord der den originale skrivemåten er beholdt, for eksempel ... Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med to millioner brukere i måneden og 300 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. NAOB - Det Norske Akademis ordbok utgis av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur Redaksjonen holder til i Grensen 3, 0159 Oslo.

Ordboken passer for deg som har behov for et grunnleggende fremmedordforråd. På en enkel og presis måte forklares fremmedord du kan møte i litteraturen, media, læremidler og andre informasjonskanaler. Hvis alle gjør dette kan vi utvikle en komplett og verdifull norsk fremmedordbok som er tilgjengelig for alle.

RELATERTE BØKER