Den nye norsken?

Den nye norsken? Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,23 MB
FILNAVN
Den nye norsken?.pdf
ISBN
4190941488068

BESKRIVELSE

Artikkelsamlinga drøftar språklege sider ved globaliseringa, og ønskjer å ta opp spørsmålet om korleis den nye situasjonen endrar språksamfunnet vårt og korleis han eventuelt gir nye vilkår for å utvikle språkinnsikter og språkholdningar. Bidragsytarane har alle vore knytt til prosjektet "Den nye norsken. Norsk språk i nærkontakt med andre språk" ved universitetet i Bergen.

18/11/2019 - Redaksjonen. Riksmålsforbundet støtter helhjertet hovedinnholdet i den nye språkloven, men mener at den på flere punkter er udemokratisk og favoriserer nynorsk på bekostning av flertallsmålformen. Den nye verdensordning, engelsk New World Order, er et uttrykk som brukes av politikere og innen statsvitenskap for å beskrive store endringer i verdens maktbalanse, vanligvis i forbindelse med internasjonale avtaler og forsøk på å løse problematikk som ikke lar seg løse på nasjonalt nivå. Den siste seddelen ut i rekken er den største og mest verdifulle seddelen, 1000-kroneseddelen.

Les artikkel → Hvem er vi? #DenNyeOljen består av tre unge med svært ulik bakgrunn som bidrar med forskjellige perspektiver på relevante temaer. Les artikkel → Workshop.

RELATERTE BØKER