Arkitektprosjektet

Arkitektprosjektet - Sylvia Glassco, Catherine Twomey Fosnot | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sylvia Glassco, Catherine Twomey Fosnot
DIMENSJON
9,52 MB
FILNAVN
Arkitektprosjektet.pdf
ISBN
4103734318979

BESKRIVELSE

Arkitektprosjektet skisserer et undervisningsopplegg der elever lærer om areal, omkrets og volum gjennom dybdelæring i utforskende samarbeid. Konteksten beskrives ved at et arkitektfirma har fått i oppgave å designe en bygning som har vegger av glass og flatt soltak. Gjennom ti læringsøkter ligger denne konteksten fast. Den utvides og utvikles også gjennom en beskrevet kommunikasjon mellom de unge arkitektene (elevene) og kunden. Prosjektet skal ende ut i at elevene presenterer en endelig plan for bygging. Det foldes ut et læringslandskap. Elevene planlegger og lager modeller. De utforsker figurer, sammenhenger og størrelser. De presenterer matematiske ideer for hverandre. Med utgangspunkt i enkle geometriske former i 2D og 3D, utvides innsikten til mange former og forhold mellom dem. Det innebærer at multiplikasjon inngår i landskapet. Arbeid med enkle operasjoner videreføres til flersifret multiplikasjon, multiplikasjon med desimaltall og brøk. Hensikten er at det foregår dybdelæring i veksling mellom multiplikasjon og geometri. Temaene blir viktige for hverandre. Mot slutten av prosjektet utforsker elevene koordinatsystemet der de overfører egne modeller. De lager og følger trinnvise instruksjoner som grunnlag for å programmere en laserskjærer som kan skjære ut ulike prismer. Prosjektet viser slik en aktuell og fornuftig tilnærming til koding/programmering i skolens matematikkundervisning. Til slutt gjør elevene seg klare til å presentere modellene for kundene som har «bestilt» oppdraget. Heftet er prøvd ut med godt resultat på grunnskolens mellomtrinn og ungdomstrinn. Glassco & Fosnot har utviklet dette heftet som bygger på perspektivene beskrevet i Matematikk: Sammenhenger for læring (Context for learning): 1. Køyesenger. Tidlig tallforståelse 2. Beste kjøp. Brøk-addisjon og subtraksjon 3. Dagligvarer. Multiplikasjon - en innføring

Våre oppgaver strekker seg langt fra almenne boliger, større næringsbygg, pleie- og psykiatrisektoren, villaer, skoler og barnehager, til kulturhus/idrettsfasiliteter. Utbygger Kjelsåsveien 36 AS, som en utvidet familie med venner sto bak, ga Kritt Arkitekter AS i oppdrag å utnytte tomten maksimalt. Men tomten kommer inn under Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by, og selv om planen tillater to etasjer med takterrasse, ble arkitektprosjektet karakterisert som lav blokk. DNB Eiendom AS Bryggesporen 1.

utgave), Myk perm. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Sørum gård i Stange regnes som et av de mest spesielle byggene som arkitekten Are Vesterlid tegnet.

RELATERTE BØKER