Arkitektprosjektet

Arkitektprosjektet - Sylvia Glassco, Catherine Twomey Fosnot | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sylvia Glassco, Catherine Twomey Fosnot
DIMENSJON
7,44 MB
FILNAVN
Arkitektprosjektet.pdf
ISBN
3917537188428

BESKRIVELSE

Arkitektprosjektet skisserer et undervisningsopplegg der elever lærer om areal, omkrets og volum gjennom dybdelæring i utforskende samarbeid. Konteksten beskrives ved at et arkitektfirma har fått i oppgave å designe en bygning som har vegger av glass og flatt soltak. Gjennom ti læringsøkter ligger denne konteksten fast. Den utvides og utvikles også gjennom en beskrevet kommunikasjon mellom de unge arkitektene (elevene) og kunden. Prosjektet skal ende ut i at elevene presenterer en endelig plan for bygging. Det foldes ut et læringslandskap. Elevene planlegger og lager modeller. De utforsker figurer, sammenhenger og størrelser. De presenterer matematiske ideer for hverandre. Med utgangspunkt i enkle geometriske former i 2D og 3D, utvides innsikten til mange former og forhold mellom dem. Det innebærer at multiplikasjon inngår i landskapet. Arbeid med enkle operasjoner videreføres til flersifret multiplikasjon, multiplikasjon med desimaltall og brøk. Hensikten er at det foregår dybdelæring i veksling mellom multiplikasjon og geometri. Temaene blir viktige for hverandre. Mot slutten av prosjektet utforsker elevene koordinatsystemet der de overfører egne modeller. De lager og følger trinnvise instruksjoner som grunnlag for å programmere en laserskjærer som kan skjære ut ulike prismer. Prosjektet viser slik en aktuell og fornuftig tilnærming til koding/programmering i skolens matematikkundervisning. Til slutt gjør elevene seg klare til å presentere modellene for kundene som har «bestilt» oppdraget. Heftet er prøvd ut med godt resultat på grunnskolens mellomtrinn og ungdomstrinn. Glassco & Fosnot har utviklet dette heftet som bygger på perspektivene beskrevet i Matematikk: Sammenhenger for læring (Context for learning): 1. Køyesenger. Tidlig tallforståelse 2. Beste kjøp. Brøk-addisjon og subtraksjon 3. Dagligvarer. Multiplikasjon - en innføring

Engelsk: Vi arbeider med tema USA. Elevene skal lære om og lytte til musikk fra USA. Arkitektprosjektet Matematikk Arkitektprosjektet Norsk Dikt Musikk 12.30 FYMU 13.15 Leksehjelp Langdag Friminutt 5 timer i dag 13.35 14.20 6 timer i dag A-time KRLE Lekser til: : Ukelekser X Leselekser: KRLE til tirsdag: Inn i livet-boka: S.

Kunst, design og arkitektur skal friste elever til å søke Rosenvilde vgs. Men hell i uhell var en av byggmesterne som ga tilbud på arkitekt-prosjektet fra Systemhus og hadde meget gode tanker om å gjøre dette bygget om til et moderne funkishus i den nye modellen Bremnes. Så etter at vi engasjerte byggmesteren og systemhus har vi nå fått prosjektet godkjent av både gode naboer og kommunen og er godt i gang. Context for Learning er et omfattende amerikansk undervisningsmateriale som legger vekt på utforskende læring i virksomhetsnære kontekster.

RELATERTE BØKER