Frå modernisme til det kontemporære

Frå modernisme til det kontemporære - Gunnar Danbolt | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Danbolt
DIMENSJON
6,78 MB
FILNAVN
Frå modernisme til det kontemporære.pdf
ISBN
4788469804316

BESKRIVELSE

I denne boka gir Gunnar Danbolt ei oversikt over trendar og utviklingstrekk i den norske kunstverda dei siste tjue åra. Den nye kunsten etter 1990 blir ikkje lenger kalla moderne eller postmoderne, men contemporary eller kontemporær. Dette er blitt eit nytt internasjonalt uttrykk for tendensar i kunsten dei siste tjue åra, men kva det inneber, er ikkje eintydig, og det er det forfattaren vil utforske. Trendane blir presenterte og drøfta gjennom kunstnarar og deira verk, og sett inn i ein kunstteoretisk kontekst. Boka er rikt illustrert.

Frå modernisme til det kontemporære ... Tendensar i norsk samtidskunst etter 1990 Av Gunnar Danbolt Forskyvinga frå verk til tilskodar Det finst også ein annan grunn til at vi må bruke ein strategi som skil seg frå det ein gjorde tidleg i det ... Frå modernisme til det kontemporære ... Kjøp 'Frå modernisme til det kontemporære, tendensar i norsk samtidskunst etter 1990' av Gunnar Danbolt fra Norges raskeste nettbokhandel.

950 Sist oppdatert: 01.11.2018 Bøker: Bråten, I., & Kvalbein, Å ... Selve ordet modernisme er avledet av adjektivet moderne, som betyr "som hører til samtida".Om vi tar utgangspunkt i i en slik definisjon, kan vi hevde at det alltid har funnes moderne kunst. Men det er ikke tilfeldig at nettopp det moderne ga navn til en egen "isme", en egen periode, i første halvdel av 1900-tallet. Gunnar Danbolt: Frå modernisme til det kontemporære Tendensar i norsk samtidskunst etter 1990 .

RELATERTE BØKER