Feministisk litteraturteori

Feministisk litteraturteori Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,20 MB
FILNAVN
Feministisk litteraturteori.pdf
ISBN
7963654743966

BESKRIVELSE

Boka består av et utvalg tekster som er representative for det internasjonale forskningsfeltet feministisk litteraturteori utgjør. Boka gir en oversikt over feltet, dets historie og dagens mangfoldige situasjon. Blant tekstene er lesninger av forfattere som Balzac, Charlotte Brontë, Virginia Woolf og Ingeborg Bachmann, og tekstene inneholder også teorier om den litterære institusjonen, strukturalistiske teorier om kjønn og tekst og diskusjon om kjønnsbestemte skriftstrategier og lesninger. Blant bidragsyterne er: Shari Benstock, Susan Gubar, Marianne Hirsch, Julia Kristeva, Toril Moi, Jane Tomkins og Sigrid Weigel.

Både nedskrivna och muntliga med Ordet litteratur är ursprungligen latin: litteratura. Boka består av et utvalg tekster som er representative for det internasjonale forskningsfeltet feministisk litteraturteori utgjør. Boka gir en oversikt over feltet, dets historie og dagens mangfoldige Pris: 376,-.

Feministisk psykologi kan også studere kjønn og kjønnsforskjeller som fenomen i seg selv. «Feministisk litteraturvitenskap» er mer enn «feministisk litteraturteori» For også å ta hensyn til menns litteratur som forskningsobjekt spurte Toril Moi i programartikkelen i Kritikktakk om vi ikke heller burde kalle kvinnelitteraturforskningen for «kvinnepolitisk forskning» (8). 3 Derfra og til dagens betegnelse «feministisk litteraturvitenskap» synes veien kort, men direkte har ... Feministisk litteraturteori (342 s.), slår redaktøren Irene Iversen, der er profes- sor i litteraturvidenskab ved Oslo Uni- versitet, fast, at den feministiske Som tillslut blir litteratur.

RELATERTE BØKER