Den brisne botaniker

Den brisne botaniker - Amy Stewart | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amy Stewart
DIMENSJON
5,75 MB
FILNAVN
Den brisne botaniker.pdf
ISBN
2697502395335

BESKRIVELSE

Ingen whisky uten bygg, ingen rom uten sukkerrør og ingen tequila uten agave. Edle dråper har alltid et botanisk opphav, og ofte en fascinerende bakgrunnshistorie. Denne boken tar for seg det svimlende utvalget urter, blomster, trær, frukter og sopp som mennesket har klart å forvandle til alkohol - enten ved oppfinnsomhet, nysgjerrighet eller i ren desperasjon. Plantene som gjennom tidene er blitt gjæret og destillert, har vært både obskure og giftige. Hver og en representerer et unikt bidrag til verdens drikkekultur. Dette fengslende brygget av biologi, kjemi, historie og etymologi - samt mer enn femti drinkoppskrifter og tips til hobbygartnere - vil gjøre deg omsvermet på neste cocktailparty. «... en magisk reise full av korn, bær og frukter. Amy Stewart er en magiker selv. Hun får planter og insekter til å fremstå fascinerende selv for oss som ikke kan noe om det.» - THE WALL STREET JOURNAL «Det som gjør Stewarts bok annerledes er hennes smittende entusiasme for plantene, for deres bruksområde og historie, og for botanikerne som dro verden rundt for å finne dem. Resultatet er forfriskende og behagelig berusende.» - USA TODAY AMY STEWART er en amerikansk forfatter som har vunnet flere priser for sine seks bøker om naturens farer og gleder. Hun var med på å starte den populære bloggen Garden Rant, er redaktør i tidsskriftet Fine Gardening og har blant annet skrevet for New York Times og Washington Post. ISBN: 978-82-8211-478-

. Etnobotanikk er studiet av folkelig tro og overtro i forbindelse med ville og dyrkede planter (deres bruk i dagliglivet, ved religiøse seremonier og fester), gamle plantenavn (opphav og betydning), plantenes rolle i kunsten ned gjennom tidene og så videre..

Det oldtiden ikke kan fortelle i lange skriftlige kilder, blir oppveid av oppsiktsvekkende funn fra fortidens konflikter. Den brisne botaniker; Hapi; Etikk for økonomifag; Månesøsteren; Kvar er Krølle? Makrame; Ridderen fra Olmedo; Nøkksjølia; Mathematics textbooks, their content, use and influences; Du ser det ikke før du tror det; Ingen kjenner dagen; Rodrick ruler; En pingles dagbok (del 2) Kunnskapsbasert straffegjennomføring i kriminalomsorgen i Norge ... Om Den brisne botaniker Ingen whisky uten bygg, ingen rom uten sukkerrør og ingen tequila uten agave. Edle dråper har alltid et botanisk opphav, og ofte en fascinerende bakgrunnshistorie.

RELATERTE BØKER