Slik den ene samen har fortalt til den andre samen

Slik den ene samen har fortalt til den andre samen - Brita Pollan | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brita Pollan
DIMENSJON
7,13 MB
FILNAVN
Slik den ene samen har fortalt til den andre samen.pdf
ISBN
9130231169571

BESKRIVELSE

Slik den ene samen har fortalt til den andre samen. Stemmer fra den gamle kulturen er en fremstilling av samisk kultur basert på samiske kilder. Andre kilder til samisk kultur er skrevet av svenske og norske prester og misjonærer som på 1600- og 1700-tallet ønsket å omvende samene til kristendommen. Samiske kilder gir en annen type kunnskap enn hva de var i stand til å gi, og åpner for en ny forståelse av hvordan samer selv kan ha opplevd og tolket livet. Størst plass er viet tolkningen av nedskreven muntlig fortellertradisjon samlet inn av Knud Just Qvigstad. Lappiske eventyr og sagn, som ble utgitt i en firebindsutgave med nordsamisk og norsk tekst mellom 1927 og 1929, er bakteppe for tolkninger av bøker skrevet av de samiske forfatterne Johan Turi og Lars Levi Læstadius. Johan Turi var den første som skrev en bok om samisk kultur på samisk, i 1910. Lars Levi Læstadius forfattet i årene 1838-1840 en oversikt over samisk mytologi. Figurer på trommer fra førkristen tid er forstått som en samisk bildeskrift, og blir tolket i sammenheng med fortellertradisjonen og innholdet i bøkene til Turi og Læstadius.

I 2017 kom Slik den ene samen har fortalt til den andre samen ut. Kjøp billige bøker, kontorrekvisita, hobbyartikler og leker innen emilia hos Adlibris Slik den ene samen har fortalt til den andre samen; Menneskerettigheter; Tren der du er; Minneteppet; Konene ved vannposten; Å forstå dyr; Med Nansen P86 14' Bergens beskrivelse; ZombieLars; bok 2; Havets velde; Norske marinefartøy; Det uforståelige barnet; Wilse = Wilse : the humanist and his lab; Grepet av deg; en Crossfire-roman; Romanen ... Slik den ene samen har fortalt til den andre samen; Den brisne botaniker; Sannhetens time; Aksept og verdibasert atferdsterapi; Gjengangere; Hva er klima; Roma i små porsjoner; Finskevitser; Anatomisk atlas; Sigbrits bålferd; Kulturnøkkel til Tyskland; Mamma er en gåte; Ferdaminne frå sumaren 1860; Min egen koffert med ABC-kort; 30 ... - Jeg sier ting til Agnes som jeg aldri har fortalt andre. Det er kanskje en form for samværstype som er mest vanlig mellom menn.

Stemmer fra den gamle kulturen er en fremstilling av samisk kultur basert på samiske kilder. Andre kilder til samisk kultur er skrevet av svenske og norske prester og misjonærer som på 1600- og 1700-tallet ønsket å omvende samene til kristendommen. Slik den ene samen har fortalt til den andre samen.

RELATERTE BØKER