Leselyst

Leselyst - Tone Selboe | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Selboe
DIMENSJON
5,63 MB
FILNAVN
Leselyst.pdf
ISBN
4340421465225

BESKRIVELSE

En bok for alle som er glad i å lese, og som sier noe om hva som skjer når vi leser. «Hvorfor leser vi? Spørsmålet har like mange svar som det har lesere: Vi leser for bekreftelse og for motstand, for nytelse og for lærdom, for atspredelse og av kjedsomhet, for å lære og for å slippe å lære, for å finne oss selv og for å komme bort fra oss selv, for å glemme og for å huske.» "Leselyst" springer ut av kjærlighet til litteraturen. Boka beskriver hvordan lesere blir rystet, oppslukt og berørt av litteratur. Den spør hva som skjer når vi leser, og forteller om litteraturens betydning for hvordan vi lever og tenker. Hvorfor oppleves det å lese som en livsnødvendighet? Kjærligheten til litteratur er ingen ensom kjærlighet; tvert imot blir den som leser innlemmet i et fellesskap av andre lesere. Boka er en hyllest til litteraturen og er tilegnet alle som leser, uansett situasjon eller bakgrunn.«Ingen bokelskere bør går glipp av litteraturprofessor Tone Selboes bok «Leselyst - Om bøker, liv og litteratur». Selboe går på en stillferdig og folkelig måte inn i lesningens mysterier, hva det er som får oss til å bli lesere og hvilket utbytte vi kan forvente oss." DAGBLADET

kroner til prosjekt- og utviklingstiltak i biblioteksektoren, der leseløft er ett av flere inn-satsområder. Leselyst Elevene leser rundt om i klasserommet med bøker de har valgt og puter de har tatt med. Publisert: 21.01.2020 09:51 Sist endret: 21.01.2020 09:51 Forfatter: Birte B Langebro Å vekke leselyst, og holde den i live, er utrolig verdifullt for barns utvikling.

For at barn og unge skal ha lyst til å lære, være motiverte og oppleve mestring må alle som har en rolle i utdanningssystemet være preget av lærelyst. Alle,... Lesesenteret har et av Norges ledende kompetansemiljø innen lesing og leseopplæring.

RELATERTE BØKER