Veien å gå

Veien å gå - Herbjørg Wassmo | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Herbjørg Wassmo
DIMENSJON
12,38 MB
FILNAVN
Veien å gå.pdf
ISBN
5861051691372

BESKRIVELSE

Med Veien å gå vant Herbjørg Wassmo Gyldendals konkurranse for beste dokumentarbok i 1984. Tematikken i Herbjørg Wassmos dokumentarroman Veien å gå kretser rundt overlevelse. En familie på tre må i 1944 flykte fra Lødingen til Sverige. Årsaken er mannens illegale arbeid, og at tyskerne er i ferd med å innringe ham. Idet de begir seg over fjellet, utsettes de derimot for en annen livsfare: Frosten. Ferden går i et bitende vinterlandskap med temperatur ned mot minus 30 grader.

- Oppnår vi egentlig noe ved å pålegge folk en slik avgift, spør Reiten. Lange private veier utenfor tettbygget strøk. Et annet praktisk tilfelle utenfor tettbebygde strøk, vil være den private veien som gjerne strekker seg kilometervis innover landskapet.

En familie på tre må i 1944 flykte fra Lødingen til Sverige. Årsaken er mannens illegale arbeid, og at tyskerne er i ferd med å innringe ham.

RELATERTE BØKER