Petter Dass, Kaare Espolin Johnson

Petter Dass, Kaare Espolin Johnson - Petter Dass | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Petter Dass
DIMENSJON
7,66 MB
FILNAVN
Petter Dass, Kaare Espolin Johnson.pdf
ISBN
4422242032555

BESKRIVELSE

PETTER DASS (1647-1707) var både prest og folkeoppdrager, kjøpmann og dikter. Selv om diktningen ikke ble utgitt før etter hans død, var den allerede kjent gjennom mange avskrifter, og ble sunget til folketoner både på Vestlandet og i hans eget rike, Nord-Norge. Hovedverket Nordlands Trompet forteller om livet blant fiskere, bønder, embetsmenn og kjøpmenn, det forteller om livs- og næringsgrunnlaget for dem alle, undergitt kreftene i den voldsomme nordnorske naturen, havet og Vårherre. KAARE ESPOLIN JOHNSON (1907-1994) kjenner Petter Dass' rike ut og inn, fra barndom og oppvekst i Finnmark. Bildene hans bygger på egne erindringer, drømmer og lengsler, og få har som han maktet å gjengi de voldsomme kontrastene i landskap og menneskesinn.

Selv om diktningen ikke ble utgitt før etter hans død, var den allerede kjent gjennom mange avskrifter, og ble sunget til folketoner både på Vestlandet og i hans eget rike, Nord-Norge. Kunstnere som har illustrert tekster av Dass er blant annet: Reidar Johan Berle, Hans Gerhard Sørensen, Karl Erik Harr, Kaare Espolin Johnson, Thorolf Holmboe. Forfatteren Lars Berg skrev skuespill om Petter Dass, framført på Hålogaland Teater i 1984 . Espolin Johnson utførte også utsmykningen av hurtigruteskipet MS «Harald Jarl» (1960) med flere motiver fra Petter Dass' Helgeland.

-Se andre kunstverk fra oss klikk på "Trine og Erling" oppe til høyre. Vår pris 145,-. Boken inneholder et utvalg av Petter Dass mest kjente dikt.

RELATERTE BØKER