Lørdagsstubber

Lørdagsstubber - Alf Prøysen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf Prøysen
DIMENSJON
6,79 MB
FILNAVN
Lørdagsstubber.pdf
ISBN
9818841394339

BESKRIVELSE

Alf Prøysen skrev kortnoveller i Arbeiderbladet de siste tyve årene av sitt liv, 753 "lørdagsstubber" i alt. Her kommer de for første gang i samlet utgave. Nå står dikteren fram i helfigur, i et bind som vil glede og overraske mange."Et storverk i norsk litteratur", skriver redaktøren Jan Erik Vold i sitt fyldige etterord, som trekker tråder til Vesaas og Dante, Johan Borgen og Wergeland. Dikterens mor sa: "Hæin har skrivi om oss æille. Akkurat som vi er."I 2014 er det 100 år siden Alf Prøysen ble født, og Tiden markerer jubileet med å utgi Alf Prøysens lørdagsstubber, for første gang samlet i ett bind og i kronologisk rekkefølge.

Her kommer de for første gang i samlet utgave. Nå står dikteren fram i helfigur, i et bind som vil glede og overraske mange. Borghild Rud var en norsk avistegner, illustratør og portrettmaler, særlig kjent for sine utallige tegninger til Alf Prøysens ukentlige små noveller, «lørdagsstubber», i Arbeiderbladet på 1950-70-tallet.

Nå står dikteren fram i helfigur, i et bind som vil glede og overraske mange. Borghild Rud var en norsk avistegner, illustratør og portrettmaler, særlig kjent for sine utallige tegninger til Alf Prøysens ukentlige små noveller, «lørdagsstubber», i Arbeiderbladet på 1950-70-tallet. Hun var utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1925-1926) og Statens Kunstakademi (1926-1930).

RELATERTE BØKER