Et hav av muligheter

Et hav av muligheter - Henning Røed | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Røed
DIMENSJON
7,98 MB
FILNAVN
Et hav av muligheter.pdf
ISBN
7722680827536

BESKRIVELSE

I Et hav av muligheter fortelles historien om de fire viktigste fiskeartene og om den eventyrlige rikdommen havet har gitt oss. Faktisk har havet hatt større betydning for norsk økonomi enn olje og gass.Vi har verdens nest lengste kyst, noen av verdens største fiskebestander og kontroll over sjøområder som er syv ganger større enn det norske fastlandet. I tusen år før vi fant olje levde vi av fiskeeksport. Men vi har flere ganger stått i fare for å ødelegge for våre viktigste arter: sild, torsk og laks. Norge er i dag en av verdens største eksportører av sjømat, og vi kan bli enda større. Men da må kunnskapen om havet spres og politikken utformes slik at vi forvalter ressursene våre på en bærekraftig måte. Slik kan havet bli den nye oljen.

En gjennomgang av Enovas tildelinger viser at det også er store muligheter til havs: Fra 2015 har Enova tildelt om lag 1,5 mrd. kroner til grønn skipsfart.

I en av Norges største kompetansebaserte bransje finnes det uante muligheter og næringen er avhengig av nok og riktig kompetanseproduksjon. Et hav av muligheter. Siden 90-tallet har Oslo kommune sett på løsninger for en småbåthavn ved Ljansbruket.

RELATERTE BØKER