Et hav av muligheter

Et hav av muligheter - Henning Røed | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Røed
DIMENSJON
9,81 MB
FILNAVN
Et hav av muligheter.pdf
ISBN
4409432738188

BESKRIVELSE

I Et hav av muligheter fortelles historien om de fire viktigste fiskeartene og om den eventyrlige rikdommen havet har gitt oss. Faktisk har havet hatt større betydning for norsk økonomi enn olje og gass.Vi har verdens nest lengste kyst, noen av verdens største fiskebestander og kontroll over sjøområder som er syv ganger større enn det norske fastlandet. I tusen år før vi fant olje levde vi av fiskeeksport. Men vi har flere ganger stått i fare for å ødelegge for våre viktigste arter: sild, torsk og laks. Norge er i dag en av verdens største eksportører av sjømat, og vi kan bli enda større. Men da må kunnskapen om havet spres og politikken utformes slik at vi forvalter ressursene våre på en bærekraftig måte. Slik kan havet bli den nye oljen.

Tvert i mot binder tare CO 2, og bidrar dermed til å redusere mengden CO 2 i atmosfæren samt motvirker forsuring av havet. Fra hav til bord - Utfordringen er å ha kontroll på hele verdikjeden, fra dyrking og høsting, til pakking, distribusjon og produksjon, sier Sveier. Det er faktisk et hav av muligheter for den som har fagbrev som matros eller motormann.

- 22. mars har historisk mange båtpremierer, merker og modeller.

RELATERTE BØKER