Pakten

Pakten - Per Lillelien | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Lillelien
DIMENSJON
8,94 MB
FILNAVN
Pakten.pdf
ISBN
4083345928432

BESKRIVELSE

Redaktør Ella Bauer i Tvedestrandposten får i 2011 et tips om at det skal stilles ut et hittil ukjent maleri av Chagall på Guggenheim i New York. Og modellen på bildet skal være norsk. Ella bestemmer seg for å ta en tur til New York for å undersøke dette nærmere. I 1939 reiste Mina Strand til New York med Stavangerfjord for å studere kunst og litteratur. Hun skulle bare være der ett år. Men så kommer krigen, og Den norske Amerikalinje innstiller all passasjertrafikk over Atlanteren. Mina kommer ikke hjem til Norge før i august 1945. Sammen med to andre jødiske jenter treffer Mina maleren Marc Chagall i lobbybaren på Hotel Algonquin i New York. Han blir slått av den positive ungdommen de tre jødiske jentene utstråler og inviterer dem etter hvert til å stå modell for seg. De tre jentene sier ja til det ærefulle oppdraget, men inngår samtidig en pakt om aldri å fortelle en levende sjel at de har stått som nakenmodeller for Chagall. Men nå i 2011 skal altså bildet som er i privat eie, stilles ut på Guggenheim, og det store spørsmålet Ella Bauer bestemmer seg for å finne svaret på er hvem de tre jødiske nymfene på bildet er. Til det får hun hjelp av Jack Wade som var ung kelner i baren på Hotel Algonquin på det aktuelle tidspunkt. Og han kan avsløre hvem den norske modellen på bildet er.

Bakgrunnen for FN-pakten, og opprettelsen av FN som organisasjon, startet på et tidlig tidspunkt under den andre verdenskrig. Pakten Skal du se adventsseriene? Publisert 01.12.10, kl 11.00. / Oppdatert 01.12.10, kl 12.33.

Loven, Tora, som den heter på hebraisk, er derfor noe av det viktigste i jødedommen. Speiderne og Guds vrede Da folket endelig nærmet seg Kanaans land sendte de tolv speidere inn for å utforske området. Pakten (Pagten), tv-serie fra 2009 Eventyr, Drama, Julekalender, Familie | Dansk Handling: En isheks som truer nissenes eksistens, jakten på en hemmelig pakt og en rekke magiske prøver som to barn fra hvert sitt univers må gjennom.

RELATERTE BØKER