Gösta Berlings saga

Gösta Berlings saga - Selma Lagerlöf | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Selma Lagerlöf
DIMENSJON
10,7 MB
FILNAVN
Gösta Berlings saga.pdf
ISBN
4795050107136

BESKRIVELSE

"Endelig sto presten på prekestolen". Med dette klassiske sitatet innleder Selma Lagerlöf sin storslåtte debutroman fra 1891. I sentrum står presten Gösta Berling, som på grunn av drukkenskap står i fare for å avsettes fra sitt embede. Fortvilet legger han seg til for å dø i en snøfonn, men blir funnet av den barske og karismatiske majorinnen på Ekeby. Den arbeidssky presten opptas i den brokete skaren av kavalerer som majorinnen holder seg med, og et muntert, sorgløst levesett tar til. Den vakre Gösta setter mange kvinnehjerter i brann, og brenner selv for kjærligheten og kvinnene; han forelsker seg stadig.Gösta Berlings saga utspiller seg i forfatterens elskede Värmland, og preges av både burlesk humor og dypt alvor. Gjennom hele fortellingen løper en vemodig innsikt i menneskets utilstrekkelighet og kjærlighetens forgjengelighet.

Atmosphere and dense melodies > noodling. Gösta Berlings Saga er en svensk film fra 1924 med regi av Mauritz Stiller.Manuskriptet var skrevet av Stiller og Ragnar Hyltén-Cavallius. Som litterært forelegg hadde de Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga, som ble utgitt i 1891..

Kan ses till Tills vidare. Mer om programmet.

RELATERTE BØKER