Den onde hyrde

Den onde hyrde - Jens Bjørneboe | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jens Bjørneboe
DIMENSJON
10,70 MB
FILNAVN
Den onde hyrde.pdf
ISBN
7142652604561

BESKRIVELSE

Gjennom artikler, petisjoner, skuespill og romaner var Bjørneboe en av de fremste talsmenn for fangenes rettigheter i et byråkratisk og middelaldersk fengselsvesen. I denne romanen om Tonni, Rødtopp og alle de andre, får hans anklager en ny og forsterket form. Bjørneboes etsende kritikk kombineres med hans suverene dikteriske kraft, og Den onde hyrde har på mange måter betydd det samme for fengselet som Jonas for skolen.

Temaet er kritikk av fengselssystemet, autoritære makt og hvordan bli utstøtt av samfunnet. Bjørneboe understreker at en ikke blir ferdig med straffen selv om man har sonet fengselsoppholdet. Jens Bjørneboe var en av de fremste talsmenn for fangenes rettigheter i et byråkratisk og middelaldersk fengselsvesen.

I 1960 utga Bjørneboe den sterkt dokumentariske fengselsromanen Den onde hyrde . Her trakk han på materialet han hadde fått tilgang til gjennom «Fengselsdebatten» og maktet å skape ny debatt om fenomenet politivold. Den gode hyrde er i kristen tradisjon en betegnelse på Kristus.

RELATERTE BØKER