Utviklingshemning og habilitering

Utviklingshemning og habilitering Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,97 MB
FILNAVN
Utviklingshemning og habilitering.pdf
ISBN
6972567164838

BESKRIVELSE

Habiliteringsfeltet er preget av et mangfold av problemstillinger og tilnærminger. I denne boka presenterer forfatterne noen utvalgte tema som er sentrale for habiliteringstilbudet til utviklingshemmede. Det redegjøres for ulike syn på habilitering, juridiske rettigheter og selvbestemmelse samtidig som ulike sider ved å bistå andre til best mulig livskvalitet presenteres. På denne måten handler habiliteringen både om bistå med å tilrettelegge hverdagslivet og mer systematiske tiltak. Forfatterne presenterer perspektiver på habilitering, rett til helse- og sosialhjelp, selvbestemmelse, livskvalitet, sosialt nettverk, seksualitet, oral helse, fysisk aktivitet, arbeidsmuligheter, sansesvikt, aldring, hjelpemidler, avtalestyring, livssynsfrihet, sorg, konfliktmekling, rusmisbruk, kriminalitet, selvskading og utagering. Forfatterne er nasjonale ressurspersoner på emnene de skriver om, og boken er skrevet for bachelorstudenter og ansatte i kommuner og spesialisthelsetjenester. Foreldre vil også finne relevante kapitler i boken.

I denne boken redegjør forfatterne for ulike syn på habilitering, juridiske rettigheter og selvbestemmelse, samtidig som ulike sider ved å bistå andre.. Habilitering - Utviklingshemming/kognitiv svikt hos voksne, utredning Habiliteringsavdelinga for vaksne Utviklingshemming er ... Disse er lett, moderat, alvorlig og dyp utviklingshemming.

Fagområdet Utviklingshemning og aldring har som målsetting å frembringe mer kunnskap, formidle kompetanse og informasjon og bidra til at det utvikles bedre tjenester for eldre mennesker med utviklingshemning. "Funksjonsnedsettelse, oppvekst og habilitering". (Grue, L.

RELATERTE BØKER