Tro, Hop og kjærlighet

Tro, Hop og kjærlighet - Terje Valestrand | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Valestrand
DIMENSJON
6,28 MB
FILNAVN
Tro, Hop og kjærlighet.pdf
ISBN
8013726345429

BESKRIVELSE

På Pedek arbeidet min far, han var tillitsmann og derfor lite interessert i klassekamp. Bedriften hadde likevel en historie den var stolt av, i hver fall medlemmene i Tekstilarbeiderforbundet. Her var det Arbeiderpartiet for alle kontingentpengene. Ap var Den hellige Treenighet; Martin Tranmæl var Faderen, Einar Gerhardsen var Sønnen og Haakon Lie var Den Hellige Ånd. For dette var menn med fremtidstro, dugnadsånd og egen verktøykasse. De trodde på det nye, på fremskrittet. Arbeiderpartiets slagord var «Vekst og vern». Dette kunne de like så lenge vern kom sist og ikke sto med stor bokstav. Snart skjønte jeg at klassekamp ikke bare var en fotballkamp mellom to parallellklasser, at en klasseforstander ikke var en tillitsmann i Arbeiderpartiet og at klassefest var noe ikke alle ble invitert til.

Bedriften hadde likevel en historie den var stolt av, i hver fall medlemmene i Tekstilarbeiderforbundet. «Så blir de stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.» ⁃ Paulus' brev til korinterne 13,13.

Bedriften hadde likevel en historie den var stolt av, i hver fall medlemmene i Tekstilarbeiderforbundet. TRO - HÅP OG KJÆRLIGHET. Tanker om: Gudstjenesten - menighetsutvikling - menighetsvekst - missional kirketenkning - kristen spiritualitet - cellegrupper og smågrupper - HEL inkluderende kirke - inkluderende spiritualitet - bibelstudiemateriell til bruk i gudstjeneste og smågrupper - trosopplæring. Tro, Hop og kjærlighet; Språk: Språk: Norsk (Bokmål) Hylleplassering: VAL; Emne: Klasseskiller; Arbeiderklassen; Bergen; 1960-tallet; 1970-tallet; År: 2019; Noter: Trikotasjefabrikken Pedek hadde en lang historie, og den var medlemmene i Tekstilarbeiderforbundet stolte av.

RELATERTE BØKER