Når barn er pårørende

Når barn er pårørende - Anne Kristine Bergem | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Kristine Bergem
DIMENSJON
9,76 MB
FILNAVN
Når barn er pårørende.pdf
ISBN
1337943394793

BESKRIVELSE

Kjenner du et barn som er pårørende til en syk forelder?Møter du voksne som strever på grunn av fysisk eller psykisk sykdom, og som du vet har barn? Lurer du på hvordan akkurat du kan hjelpe? Ivaretakelse av barn som pårørende har vært lovfestet siden 2010. Lovendringen kom på bakgrunn av de belastningene barn og unge kan oppleve når en forelder blir syk. I 2017 ble ivaretakelse av søsken som pårørende også tatt inn i lovverket. I denne boken har forfatteren samlet kunnskap fra forskning og praksis i Norge for å gi deg som leser boken en forståelse av hvorfor det er viktig å ivareta barn som er pårørende, og hva som kan være lurt å gjøre. I boken finnes det mange historier fortalt av mennesker som selv har vært barn som pårørende, som er foreldre til barn som opplever sykdom og død, eller som arbeider som hjelpere. Historiene gjør boken til noe mer enn en lærebok - den er også en bok om levd liv og personlige erfaringer.

Vær ærlig og konkret, bruk et «ekte språk» som ikke etterlater forvirring eller økt frykt; Vær på tilbudssiden, men respekter hvis barnet ikke vil snakke. Barn kan ha søsken eller foreldre med psykiske lidelser eller rusavhengighet, somatisk sykdom eller andre funksjonsnedsettelser - som på ulike måter preger familiens og barnas hverdag. Barn kan også regnes som pårørende når foreldre er i konflikt for eksempel etter et samlivsbrudd, eller dersom mor eller far må sone i fengsel. Når barn er pårørende Av Anne Kristine Bergem Forlag: Gyldendal Akademisk Sider: 269 ISBN: 978-82-05-51151-4.

Alle helseinstitusjoner i spesialisthelsetjenesten er dessuten pålagt å ha barneansvarlig ... Når en som står deg nærmest, ... Noen er pårørende til syke barn, andre til pasienter med alvorlige kreftdiagnoser, mens andre igjen til demente, pasienter med psykiske plager eller kortvarige sykdommer.

RELATERTE BØKER