Kunsten og livet

Kunsten og livet - Kjetil Røed | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil Røed
DIMENSJON
4,90 MB
FILNAVN
Kunsten og livet.pdf
ISBN
6944571347716

BESKRIVELSE

Hvem har kunsten betydning for, og hvorfor? Kunst er et unikt redskap for å bearbeide spørsmålet om hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være. I denne boka gransker Kjetil Røed elleve ulike dyder - oppmerksomhet, dømmekraft, tilbaketrekning, nysgjerrighet, erkjennelse, håp, samarbeid, tvisyn, håndverk, kjærlighet og solidaritet - gjennom kunstverk, med ambisjonen om å øve på verdier, med kunsten som plattform. Resultatet er utkast til «dydsarbeid», altså forsøk på å vise hvordan det å jobbe med verdier og spørsmålet om hvordan vi skal leve i tenkning rundt kunst også kan være et arbeid med å forstå oss selv - og inngå i ønsket om å finne en klarere sammenheng, retning og helhet - et mål - i vårt eget liv.

I Essays 1975 -2004 forklarer hun hvorfor. Bendik Wold «I dag blåser det, og jeg har klatret opp i treet.» Kunst er et unikt redskap for å bearbeide spørsmålet om hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være.

Høystemt og knirkende gammelmodig om kunsten, havet, kjærligheten og døden. 23.

RELATERTE BØKER